Angst voor SMS-duim

Tepelrups submitte ons vandaag dat wetenschappers een nieuwe aandoening voorspellen: de SMS-duim. Verwacht wordt dat tienduizenden jongeren hiervan spoedig slachtoffer zullen worden. Grote boosdoener zijn de steeds populairder wordende tekstberichten die met behulp van de piepkleine toetsen van mobiele telefoons worden ingetikt en verstuurd.

Andrew Chadwick, directeur van de Britse RSI Association voorspelde dat deze week in de krant The Mirror. Het versturen van SMSjes neemt nog steeds in populariteit toe, net als het aantal berichten dat verzonden wordt. De gemiddelde jongere verstuurt inmiddels tientallen SMSjes per dag.

Het feit dat voor iedere letter een van de toetsen van de telefoon een paar keer moet worden ingedrukt, kan bij veel van deze kleine bewegingen leiden tot pijnlijke en opgezwollen duimen. "Doordat het om erg kleine bewegingen gaat laten ze het bloed niet circuleren", stelt Chadwick. "De vingers worden hierdoor een soort motor die loopt zonder olie."

De wetenschapper vreest dat de nieuwe aandoening, voorlopig Text Message Injury (TMI) genoemd, spoedig epidemische vormen zal aannemen.