FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 februari 2001

Bombardementen op Bagdad

ks_choice had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse en Britse gevechtsvliegtuigen hebben vandaag tegen 19.00 uur ten zuiden van Bagdad Iraakse luchtafweerinstallaties gebombardeerd. De bombardementen zijn bedoeld om voor Amerikaanse en Britse toestellen bedreigende radarsystemen uit te schakelen.

Om 19.00 uur begonnen de sirenes in Bagdad te loeien. Dit was de eerste keer sinds 24 februari 1999, toen er onder de bevolking een onbekend aantal doden en gewonden vielen. De aanval duurde een half uur.

Bush jr. heeft gesproken!

Nederlander wachtte 10 uur op wegenwacht

MrEdge had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische politie is donderdagnacht een 70-jarige Nederlander die met pech langs de weg stond te hulp geschoten. De man was onderkoeld geraakt, nadat hij tien uur vergeefs op de Belgische wegenwacht had staan wachten.

De Nederlander strandde in de loop van de middag met zijn wagen in Dilsen-Stokkem. Met een deken probeerde hij zich vergeefs warm te houden. Uiteindelijk werd hij opgemerkt door een automobilist, die toevallig voorbijreed. Deze waarschuwde de politie, die er meteen iemand op af stuurde. In een kantoor van de politie kon de Nederlander op verhaal komen.

Waarom de man zo lang moest wachten is niet geheel duidelijk. De Belgische politie zelf had na het incident grote moeite om met de wegenwacht in telefonisch contact te komen. Pas na een half uur werd er opgenomen. Een medewerker verklaarde dat buitenlanders 's nachts niet worden geholpen. De auto van de Nederlander werd pas na bemiddeling van de ANWB weggetakeld.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is een wachttijd van een half uur tot 40 minuten in Nederland gebruikelijk. Tien uur is in strijd met de internationaal vastgestelde normen.

WK 2002-kaartjes nu al online te koop

Goed nieuws voor voetbalfans die in 2002 graag een wedstrijdje zouden meepikken op het WK Voetbal in Japan of Zuid-Korea: de wereldvoetbal organisatie FIFA heeft een link op de officiële website van het WK 2002 geplaatst die aan elke voetbalfan (met een internetaansluiting) de mogelijkheid biedt om een aanvraag voor tickets in te dienen.

De FIFA verwacht dat de vraag veel groter zal zijn dan de beschikbare plaatsen en houdt daarom op 28 maart een loterij om te bepalen wie uiteindelijk een zitje krijgt.

Mocht je er niet in slagen een ticket te pakken te krijgen, maak je dan niet meteen zorgen: het gaat slechts om een eerste ticketronde waarbij in totaal 905.000 tickets worden verkocht. Er komen later nog gelegenheden om tickets aan te kopen: in totaal zullen er immers 3,18 miljoen tickets aan de man gebracht worden. Ruim 70% daarvan is bestemd voor de gewone fans, de rest wordt opzij gelegd voor sponsors.

Meer over de tickets voor het kampioenschap vind je hier.

Pictogrammen waarschuwen inhoud films

Films die vanaf donderdag 22 februari in première gaan, worden voorzien van een pictogram dat waarschuwt voor de inhoud. Er zijn zes van die waarschuwingstekens, die duiden op aanwezigheid in de film van geweld, seks, bangmakerij, discriminatie, drugs en alcohol of grove taal.
De pictogrammen worden toegekend door het NICAM, het Nederlands Instituut voor Classificatie van Audiovisuele Media, dat de plaats heeft ingenomen van de opgeheven Filmkeuring.

De aanbevolen leeftijdscategorieën blijven bij de bekendmakingen van bioscoopfilms vermeld. Het NICAM gaat met ingang van 17 maart ook televisieprogramma\'s van pictogrammen voorzien, die in de programmabladen en in beeld komen te staan. Het gaat hierbij vooral om fictie en documentaires. Nieuws- en actualiteitenrubrieken worden uitgezonderd vanwege de vrijheid waarmee nieuws moet kunnen verspreid. Daarnaast kunnen ouders verwachten dat een dergelijk programma akelige beelden bevat.

De pictogrammen worden verzameld in een zogenoemde Kijkwijzer, die met verklaringen in de programmabladen worden afgebeeld. Ook filmladders zullen de Kijkwijzer bevatten. Later komen ook video\'s en computerspelletjes aan bod, aldus een woordvoerster van het NICAM vrijdag.

Pavarotti voor de rechter

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti moet 2 mei voor de rechter verschijnen. Dat heeft een onderzoeksrechter in Modena, de geboorteplaats van de zanger, vrijdag bekendgemaakt. Pavarotti wordt ervan beschuldigd dat hij tussen 1989 en 1995 de belastingen heeft ontdoken.

De wereldberoemde zanger geeft het belastingparadijs Monaco op als zijn hoofdverblijf, waardoor hij in Italië minder aan de fiscus hoeft af te dragen. Maar de Italiaanse autoriteiten denken dat Pavarotti eigenlijk veel vaker in Italië verblijft, en met zijn vrouw Nicoletta in een villa te midden van uitgestrekte landerijen nabij Modena woont.

Aanklager Eleonora De Marco wil als bewijs een opname van een interview met Pavarotti aanvoeren, waarop te zien is hoe de zanger wordt geconfronteerd met een foto van zijn huis in Monte Carlo, Monaco, en het optrekje niet direct herkent.

In juli vorig jaar trof Pavarotti een schikking met de Italiaanse belastingdienst. Hij zegde ! toe circa 28 miljoen gulden te betalen. Toen ging het om belastingontduiking tussen 1989 en 1991.

Fietsfabrikanten komen met chip tegen diefstal

De Nederlandse fietsfabrikanten gaan hun rijwielen voorzien van een anti-diefstalchip. Het systeem, waarop ruim een jaar is gestudeerd, is hetzelfde als de bestaande beveiliging van brommers en scooters.

Batavus levert dit voorjaar de eerste fietsen met een chip. Een databank koppelt de chipcode aan de rechtmatige eigenaar. De politie kan met een afleesapparaat nagaan of het rijwiel als vermist geregistreerd staat. Het is dezelfde scanner die de korpsen al hebben voor de scooters.

,,Bij de regelmatige controles die de politie uitvoert, bijvoorbeeld om de verlichting te controleren, kan meteen de scanner langs de fiets'', legt directeur R. Takens van Accell (moeder van Batavus en Sparta) uit.

De chip zit ingebouwd in het ringslot. Binnenin het frame zit een tweede chip, op een moeilijker af te lezen plaats, voor het geval de dief het slot verwijdert.

Batavus is niet de enige met de beveiliging: de hele branche doet mee. Ook uit e! igenbelang, erkent Takens. Doordat fietsen vaak worden gestolen, vinden consumenten dat het geen zin heeft een dure fiets 'Made in Holland' te kopen. ,,Diefstal is de grootste bottleneck voor de duurdere fiets'', weet Takens. Hij denkt dat het mogelijk is het systeem uit te breiden met poortjes bij fietsenstallingen, die de gestolen rijwielen meteen herkennen.

Fris lijdt tot vetzucht

Een studie onder 548 Amerikaanse kinderen heeft uitgewezen dat het drinken van veel suikerhoudende frisdrank tot vetzucht kan leiden. Het onderzoeksteam hield bij wat de kinderen dagelijks aan drankjes binnenkregen. Uiteindelijk bleek dat de kinderen die veel frisdrank dronken op latere leeftijd last kregen van vetzucht. Overgewicht is in Amerika een groot probleem.

Volgens voedselbureaus krijgt de gemiddelde Amerikaanse tiener tussen de 15 tot 20 theelepels suiker per dag extra binnen door het drinken van de frisdrank. Vooral jongens drinken veel fris. De toename in de frisdrankconsumptie onder jongeren is vooral de laatste tien jaar flink toegenomen.

Tom Cruise wil respect voor zijn...

Het is misschien wel een van de krachtigste scènes uit de film 'Magnolia'. Tom Cruise als opgefokte seksgoeroe Frank T.J. Mackey die tegen de aanwezige heren roept: "Respect the cock!" De woorden worden gebruikt als een soort mantra om de ingedutte mannenziel weer leven in te blazen. Maar Tom lijkt liever niet herinnerd te worden aan die gevleugelde uitspraak. Toen het Engelse duo Phats & Small, bekend van de hit 'Turn Around', de beroemde zin wilde gebruiken voor hun nieuwe dance-track, kregen ze van de heer Cruise geen toestemming. Het was een resoluut 'nee'.

Volgen de advocaten van Tom had het geen zin er nog tegenin te gaan. Jason Path zei tegen de Engelse krant The Sun dat ze het nummer aanvankelijk alleen voor hun dj-sessies bedoeld hadden. Maar toen het bekend raakte wilde iedereen het nummer hebben. Paths & Small gaan het nummer nu opnieuw opnemen met een Cruise-imitator. De originele versie is nog wel te beluisteren via Napster, voor zolang het nog duurt.

Big Diet toch op TV

Big Diet, het nieuwe 'real-life'-programma van productiemaatschappij Endemol, gaat op zaterdag 17 maart van start. Dat heeft SBS6, de zender die het programma gaat uitzenden, vrijdag bekendgemaakt.

In Big Diet moeten vijf mannen en vijf vrouwen met overgewicht in 91 dagen gemiddeld 20 kilo zien af te vallen, voor het oog van 37 camera's.

De deelnemers worden opgesloten in een luxueus kasteel in Limburg, waar ze onder begeleiding van onder anderen een diëtist, een fitnessinstructeur en een psycholoog de strijd aangaan met hun overgewicht. In tegenstelling tot het Veronica-programma Big Brother is contact met de buitenwereld wel toegestaan.

De deelnemers worden aan het einde van iedere week gewogen. Om de week moet een deelnemer die niet genoeg vorderingen maakt, het kuuroord verlaten.

De uiteindelijke winnaar van het programma, gepresenteerd door Robert ten Brink, krijgt zijn of haar verloren kilo's in goud uitgekeerd.

De verwachtingen bij SBS6 zijn hooggespannen. ,,Afslanken is een hot item'', aldus een woordvoerder van de zender.

Gevecht Lewis vs.Tyson niet voor oktober

Het geplande wereldtitelgevecht tussen de zwaargewichten Lennox Lewis en Mike Tyson zal niet voor oktober plaatsvinden. De managers van de twee boksers hebben dit verklaard.
Aanvankelijk zouden Lewis en Tyson het in juli tegen elkaar opnemen. Maar de onderhandelingen zullen meer tijd kosten. Dit komt vooral doordat de twee bij concurrerende televisiestations onder contract staan. Het gevecht zou een waarde hebben van 100 miljoen dollar en zou daarmee de duurste confrontatie in de boksgeschiedenis worden. Johannesburg, Las Vegas en Monaco zijn genoemd als locaties.

Illegale homo Kuifje

De Belgische politie heeft een illegale partij Kuifjes in beslag genomen. In deze stripsalbums is de blonde held in Thailand, alwaar hij zich in een homo-erotisch avontuur stort. In verband met deze parodie op de populaire Belgische strip zijn drie mensen aangehouden. Het drietal bekende schuld aan het scheppen van de parodie en zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De stichting Molensloot, die het erfgoed van Kuifje beheerd, bekijkt welke stappen ze willen ondernemen tegen de parodisten. Tekenaars hebben namelijk het recht om bestaande figuren te parodiëren. In verband hiermee is een eerdere erotische parodie op Kuifje, 'Kuifje in Zwitserland', in Nederland en Frankrijk nooit verboden.

Van Hanegem gaat Sparta trainen

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Willem van Hanegem is de nieuwe trainer van Sparta. Hij neemt de plaats in van Dolf Roks. Van Hanegem heeft een contract getekend tot het eind van dit seizoen. De voormalige speler en trainer van Feyenoord moet Sparta behouden voor de KPN Eredivisie.

Willem van Hanegem en Sparta hebben hiermee gehoor gegeven aan de wens van veel Sparta supporters, afgelopen week geuit in het rotterdams dagblad.

Van Hanegem bracht eerder al twee keer Feyenoord naar het kampioenschap en AZ kwam dankzij hem in de Eredivisie.

Puff Daddy probeerde chauffeur om te kopen

Rapper Sean "Puffy" Combs heeft geprobeerd zijn chauffeur om te kopen. De rapper zou hem 50.000 dollar en een ring ter waarde van 300.000 dollar hebben aangeboden in ruil voor een verklaring aan de politie dat het pistool in Puffy's auto van hem was.

Puff Daddy staat terecht wegens illegaal wapenbezit en omkoping. Tot nu toe heeft de multimiljonair alle aanklachten ontkend. Hij was eind '99 samen met Jennifer Lopez betrokken bij een schietpartij in een nachtclub in Manhattan. Drie mensen raakten daarbij gewond. Volgens de aanklager heeft Puff Daddy tijdens een ruzie in de nachtclub met een wapen in de lucht geschoten.

De chauffeur, Wardell Fenderson, verklaarde vrijdag bij de rechtbank in New York dat hij de rapper met een pistool de club heeft zien ingaan. Hij is de vierde getuige die heeft gezegd dat Puff Daddy was bewapend. Fenderson zei dat de rapper hem wilde omkopen toen zij na het incident naar het politiebureau werden overgebracht. De diamanten ring die hij wilde aanbieden zou een verjaardagscadeau zijn van La Lopez.

Kok ontkent stop veiling FM-frequenties

Blue-eagle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Kok zegt dat berichten absoluut niet waar zijn dat tijdens een overleg zou zijn afgesproken dat de verkoop van FM-frequenties aan commerciele afgeblazen zou worden.

Tijdens een overleg tussen de paarse fractieleiders en de premier is er wel over de kwestie gesproken. Maar besluiten zijn er niet genomen. De betrokken bewindslieden, de staatssecretarissen De Vries en Van der Ploeg, waren niet aanwezig bij het overleg.

De veiling van de FM-frequenties ligt erg gevoelig. Bij de veiling moesten de commerciele zenders bieden op hun eigen frequentie. Dat beschouwen deze zenders als een grote onrechtvaardigheid. Naar hun mening zouden zij op die manier moeten betalen voor hun eigen moeite om hun station populair te maken. De programmering heeft immers gezorgd voor het grote aantal luisteraars en dat heeft de marktwaarde van de frequenties verhoogd. Veronica, Radio 538 en Sky Radio hadden hun luisteraars opgeroepen per email en telefoon hun mening te geven bij de VVD, D66 en de PvdA. Dat heeft honderduizenden reacties opgeleverd.

Freehosting scheept winnaar af met Kever

Koenie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De winnaar van de door Freehosting georganiseerde prijsvraag ontvangt geen Audi, maar een VW Beetle voor een jaar.

Vorig jaar schreef Freehosting een prijsvraag uit. Wie zich voor 31 december aanmeldde bij de hostingprovider, zou kans maken op een Audi A2. De verloting zou plaatsvinden op 15 januari, maar door het faillissement van het bedrijf kwam het daar nooit van.

Wacht tot volgende week, dan nemen we een beslissing over de prijsvraag, zo beloofde bedrijfsjurist Jeroen van der Zouwen vorige week. Hij heeft woord gehouden: Freehosting, dat tegenwoordig opereert onder de naam LaDot Hosting, laat via een persbericht weten dat er een winnaar is: de 'dolblije' heer R. Veldhuis.

De heer Veldhuis krijgt alleen geen Audi A2, maar een Volkswagen Beetle. En niet voor altijd, maar slechts voor een jaar. Volgens Joost Wasch, CEO van LaDot Hosting ('een organisatie met (...) kapitaalkrachtige Amerikaanse aandeelhouders', volgens het persbericht), is daarmee een goede oplossing gevonden.

"Wij willen de klanten niet teleurstellen, door deze actie, geïnitieerd door Freehosting.nl, te laten voor wat het is. Daarom zijn wij met een passende oplossing gekomen", aldus Wasch in het persbericht.

Overigens heeft de Stichting De Ombudsman uit Hilversum de nodige kritiek geuit op de prijsvraag van Freehosting. Volgens De Ombudsman is een dergelijke prijsvraag in strijd met de Wet op de Kansspelen. "Bij een loterij moet de opbrengst naar een goed doel gaan en dat is hierbij niet geval", aldus J.C. van Maerle van De Ombudsman. Overigens is er de laatste jaren nooit vervolging ingesteld tegen bedrijven die zogeheten 'sweepstakes' organiseerden.

Van der Zouwen was niet bereikbaar voor commentaar.

Opschudding over zwarte vrouwelijke Jezus

Blue-eagle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Rudolph Giuliani van New York maakt bezwaar tegen een kunstwerk in het Brooklyn Museum of Art. Het gaat om een afbeelding van Jezus Christus als zwarte vrouw tijdens het laatste avondmaal. Giuliani noemt de foto "walgelijk" en "anti-katholiek".

Het is de tweede keer dat de New Yorkse burgemeester bezwaar maakt tegen een kunstwerk in het Brooklyn Museum of Art. In 1999 moest de rechter eraan te pas komen om een ruzie te sussen tussen de burgemeester en het museum. Toen was een beeld van de maagd Maria aanleiding voor het conflict, dit keer een afbeelding van Christus.

Het gaat allemaal om de foto 'Yo Mama's Last Supper', die in het museum hangt. De zwarte vrouwelijke Jezus wordt omringd door twaalf zwarte discipelen. De burgemeester wil actie ondernemen en heeft juristen ingeschakeld die de zaak bekijken.

Leonardo akkoord met schikkings OM

Zuurtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leonardo van Feyenoord en zijn raadsman mr. B. van Eijck zijn vrijdagochtend akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie, dat voortkomt uit het onderzoek van justitie naar het bezit van het (valse) Portugese paspoort van de Braziliaan.
De schikking behelst een boete van 5000 gulden en 40 uur dienstverlening. Via zijn advocaat benadrukt de speler zich niet schuldig te voelen. Hij gaat akkoord met de voorgestelde regeling om zo snel mogelijk een verblijfs- en tewerkstellingsvergunning te kunnen aanvragen.

Hopelijk komt hij snel weer op de nederlandse velden. Het is zeker een verrijking van het Nederlandse voetbal.

Klappen veel geld waard bij Jerry Springer

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste klap is bij Jerry Springer veel meer dan een daalder waard! Wel honderd keer zoveel! Dat blijkt uit de 'onthulling' van een van zijn talkshowgasten, een 30-jarige vrouw. Zij beweert dat zij voor elke keer dat zij in de show haar zwangere zusje een klap verkocht tweehonderdvijftig gulden kreeg.

Jerry Springer en zijn staf hebben ontkend dat zij de niet nader genoemde gaste geld betaalden om er op los te slaan bij haar vijftienjarige zusje. Maar de politie van Chicago waar de Jerry Springer Show wordt opgenomen stelt nu een onderzoek in naar de praktijken achter de schermen van deze praatshow.

Beide zusters verschenen in de aflevering 'Heartbreaking Betrayals' op het scherm. De jongste zus werd in de uitzending geconfronteerd met haar 19-jarige vriend, die haar ervan beschuldigde ook met andere mannen naar bed te gaan. Hij noemde haar een slet.

Terwijl het publiek begon te schreeuwen en er boegeroep klonk, raakten de twee zusters en Sparks met elkaar in gevecht. Ze werden door de bodyguards uit elkaar gehaald.

Springers succes is voor een groot deel gebaseerd op deze knokpartijen. Al twee jaar zijn de producers van de show met de autoriteiten van Chicago in gesprek om dit geweld te miniseren. Springer en de zijnen hebben altijd volgehouden dat de gevechten in de show echt zijn en geen 'opzetjes'.

De politie heeft al enige tijd geleden laten weten dat arrestaties zouden volgen als zou blijken dat er voor deze knokpartijen betaald zou worden aan de gasten.

Hooligans op de vuist in Rome

Frankster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zoals bekend is het bijna altijd raak als de supporters van Engelse clubs of het nationale elftal nog even gaan 'stappen' in de stad waar hun idolen zojuist hebben gespeeld. Zo kennen we allemaal nog het incident met de Leeds fans na de wedstrijd Galatasaray-Leeds, vorig jaar in de UEFA Cup.

Deze keer was het al voor de aanvang (!) van het UEFA Cup duel AS Roma-Liverpool dat er rellen ontstonden tussen de Engelsen en de Romeinen in het centrum van Rome. Hierbij is een 26-jarige Engelsman gestoken. Hij is met verwondingen aan zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Verder liepen nog 2 andere Liverpool 'fans' hoofdwonden op. Er zijn geen arrestaties verricht onder de Engelsen, omdat de Italianen de eerste stap gezet zouden hebben.

Ik verheug me nu al op de volgende Nederland-Engeland.

Drenkeling gered na versturen SMSje

Mox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Indonesië is een boot met twaalf toeristen gered nadat een Britse vrouw een sms-berichtje om hulp naar Londen stuurde, zo meldt de Jakarta Post donderdag. De vrouw was met een groep mensen in een gehuurde boot de zee opgegaan, maar kwam in zwaar weer in moeilijkheden. Dankzij het sms-berichtje naar de andere kant van de wereld kwam er een reddingsoperatie op gang.

De 19-jarige vrouw had voor het vertrek een mobieltje van haar vriend gekregen. Ze wist midden op zee zo snel niets beters dan hem maar even te waarschuwen. De 23-jarige vriend keek vreemd op toen op zijn display in Londen een noodoproep van zijn geliefde in Indonesië verscheen. Maar hij hield het hoofd koel.

De man belde het Britse alarmnummer en kreeg al snel de kustwacht aan de lijn. Die waarschuwde direct de Indonesische autoriteiten. De Indonesiërs zetten onmiddellijk een reddingsactie op touw. Indonesische legervliegtuigen werden vanuit Surabaya op Oost-Java en Bali ingezet om het schip te lokaliseren. Het schip met achttien opvarenden dobberde toen al zo'n twaalf uur op de woeste golven, ergens tussen Bali en Lombok.

Aan boord waren tien Britse toeristen, een Australiër en een Nieuw-Zeelander. Volgens de ambassadeur waren er verder zes Indonesische bemanningsleden aan boord. Alle opvarenden bleven ongedeerd. Een medewerker van de Britse kustwacht vindt dat de vrouw een juiste keuze heeft gemaakt door haar vriend in te seinen. ,,In Indonesië zelf zou ze niet ver zijn gekomen omdat ze daar niemand verstaat'', zo zegt hij in de Daily Telegraph.

Eindhoven publiceert lijst onveilige cafés

De gemeente Eindhoven gaat de namen publiceren van cafés die ook na een hercontrole niet voldoen aan alle veiligheidseisen. Het publiek kan dan zelf beoordelen welke gelegenheden wellicht gevaarlijk zijn.

Bij een controle donderdagavond van ongeveer vijftig horecabedrijven in de Eindhovense binnenstad bleek dat er in de helft van die zaken van alles mis was.

Twee bedrijven zijn gedeeltelijk gesloten omdat er geen nooduitgangen beschikbaar waren. In andere gevallen waren die er wel, maar versperd door kratten en kapstokken. Ook trof de brandweer verkeerde blusmiddelen aan. Ruim twintig bedrijven kregen een proces-verbaal en de aanzegging de gebreken binnen een week te verhelpen.

Burgemeester Welschen van Eindhoven noemt het redelijk lomp dat er bij zoveel bedrijven van alles mis is. "Na Volendam weet elke ondernemer dat we streng controleren." Volgende week volgt een nieuwe controle. Kasteleins waar opnieuw misstanden worden aangetroffen, komen op de zwarte lijst en bovendien krijgen ze een forse boete. Bij echte grove misstanden volgt sluiting.

De gemeente gaat vrijdag nog vijftig andere zaken controleren.

Stam tekent nieuw contract bij Man.U.

Jaap Stam tekent vrijdag een nieuw contract bij Manchester United. De international heeft zich voor nog eens vijf jaar verbonden aan de Engelse club. Zijn huidige verbintenis liep door tot de zomer van 2005. ,,Ik ben blij dat ik een nieuwe overeenkomst met de club heb bereikt'', aldus de verdediger, die met zijn zaakwaarnemer Ton van Dalen onderhandelde over het contract.
Het nieuwe contract van Stam zou zijn salaris op gelijke hoogte brengen met dat van aanvoerder Roy Keane: 50.000 pond sterling per week, omgerekend zo'n 170.000 gulden. Andy Cole tekende twee weken geleden bij. Manchester United verwacht binnenkort ook de verbintenis met Ryan Giggs te kunnen verlengen.

Een virus is zo gemaakt

Het blijkt bijzonder simpel om een virus te maken en te verspreiden. De maker van het Kournikova-virus maakte zijn worm met behulp van een eenvoudige virusgenerator, de "Visual Basic Worm Generator". Dit programma begeleidt je bij het maken van een virus. Het programma is voorzien van een handleiding.

Bij de VBS Worm Generator hoeft de 'virusschrijver' alleen maar een naam en een auteursnaam in te vullen. Vervolgens kan de maker kiezen van welke verspreidingstechniek (per e-mail of via IRC) er gebruikt moet worden en wat de gevolgen van het virus moeten zijn.

De VBS Worm Generator is niet de enige in z'n soort. Er zijn verschillende soorten van de zgn. "virus kits" op het net te vinden.

Virusdeskundigen verwachten dan ook dat steeds meer mensen met behulp van de 'virus kits' nieuwe virussen in de wereld zullen helpen. Volgens Richard Smith van de Privacy Foundation zijn er tenminste 100 virusgenerators verkrijgbaar op internet.

OK, who's next?

Ouders hebben gebrek aan EHBO-kennis

Veel ouders weten niet wat zij moeten doen als het leven van hun kind in gevaar is. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de ondervraagde ouders geen idee heeft wat te doen als hun kind in ademnood is, van de trap valt of zich brandt. Dat meldde de Britse zender BBC vrijdag.
Slechts 19 procent van de tweeduizend ondervraagde ouders heeft in de afgelopen vijf jaar een EHBO-cursus gevolgd, blijkt uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in het Britse Mother and Baby Magazine. Slechts een kwart van de ouders die aan het onderzoek deelnamen zei te weten hoe ze moeten handelen als hun kind iets overkomt.

Een op de vijf ouders doet niet voldoende om te zorgen dat hun kind thuis en op straat veilig is. Van de ondervraagden zei 20 procent de hand van hun kind niet vast te houden als zij de straat oversteken en eveneens 20 procent gaf toe dat zij hun kind alleen in bad laten als er wordt aangebeld of als de telefoon gaat.

Redacteur Dani Zuri van het magazine zei tegen de BBC dat de les uit het onderzoek is dat ouders moeten leren eerste hulp te verlenen. ,,Het is de plicht van iedere ouder om te weten wat te doen bij een noodgeval.'' Het is de bedoeling dat er nu speciale cursussen komen voor ouders om te leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties.

Roem stijgt 'Friends'sterren naar 't hoofd

Achter de schermen bij de populaire serie \'Friends\' is het de laatste tijd één en al jaloezie en ruzie. De sterren verdienen per aflevering maar liefst 2 miljoen gulden en hebben een hoop sterallures gekregen. Vooral David Schwimmer (Ross), is geen lieverdje. Hij stapt, tot ergernis van zijn collega-acteurs, elke keer naar de producers om ervoor te zorgen dat zijn rol steeds meer naar de voorgrond treedt. Jennifer Aniston (Rachel), leert haar teksten niet goed meer en frustreert haar collega\'s daarmee.

In de Telegraaf is te lezen dat een werknemer bij \'Friends\' over Lisa Kudrow (Phoebe) zegt dat ze humeurig, moeilijk en gemeen is. Lisa heeft eens een aflevering zo tegen gewerkt dat er veel geknipt moest worden en zo twee gast acteurs hun rol verloren. De werknemers bij \'Friends\' lopen nu op hun tenen en zijn constant moppen in het script aan het tellen en verdelen om de beroemde acteurs tevreden te stellen...

Bewoners willen De Digitale Stad behouden

Bewoners van De Digitale Stad (DDS) hebben donderdag een vereniging opgericht die zich wil inzetten voor het behoud van de internetstad. DDS biedt sinds de opkomst van het internet de mogelijkheid voor gratis e-mailen en het opzetten van homepages. Vorig jaar veranderde de stichting DDS in DDS Holding, waarmee het voortbestaan van de kosteloze Digitale Stad op de tocht is komen te staan.

Vereniging Open Domein bestaat uit bezorgde bewoners, ofwel gebruikers, van De Digitale Stad die hun eigen virtuele stad willen behouden en zelf besturen. ,,De Digitale Stad was voor velen de eerste mogelijkheid om internet te gebruiken, maar door recente ontwikkelingen dreigt dit publieke domein te verdwijnen en daarmee ook de DDS-gemeenschap'', aldus de oprichters van de vereniging.

De vereniging heeft een drieledige doelstelling: behoud van gratis e-mail en homepages, een vluchtplaats voor experimenten die nergens anders terecht kunnen en behoud van het 'historische internetmonument' De Digitale Stad.

De leden van de vereniging moeten zelf de techniek gaan beheren. Geld moet binnenkomen via sponsors en subsidie. De vereniging wil zich ook opwerpen als belangenbehartiger van de Nederlandse internetgebruiker.

Gehandicapte na opsteken sigaret verbrand

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 69-jarige bewoner van instituut voor verstandelijk gehandicapten Sint Joseph in het Limburgse Heel is gistermiddag levend verbrand na het opsteken van een sigaret. De politie vermoedt dat de synthetische kleding van het slachtoffer vlam heeft gevat.

Verpleegkundigen werden gealarmeerd door een rookmelder die afging. Maar toen zij kwamen kijken, stonden de patiënt en diens kamer al in lichterlaaie.

De bewoner, die zonder toezicht in een ruimte verbleef, heeft zelf nog tevergeefs getracht het vuur te doven door in een bad te gaan zitten. Volgens een politiewoordvoerster stond de man bekend als een verwoed roker.

Het personeel werd opgevangen door een traumateam. Ook voor de bewoners van het instituut is professionele hulp ingeschakeld.

Kunststof repareert zichzelf bij schade

Amerikaanse wetenschappers hebben een kunststof ontwikkeld dat, net als de menselijke huid, zichzelf bij schade kan repareren. De uitvinding wordt gezien als een revolutie in het gebruik van plastic.

Dat meldt het jongste nummer van het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar materialen die zichzelf volledig op eigen kracht kunnen herstellen. Bij de meeste van de in de vakliteratuur beschreven methoden was echter nog altijd een (kleine) handmatige ingreep vereist. Het nu ontwikkelde spulletje, dat het werk is van wetenschappers van de Universiteit van Illinois, kan het helemaal alleen af.

De Amerikaanse onderzoekers, onder leiding van ingenieur Scott White, ontwikkelden speciale microcapsules met daarin een 'reparatievloeistof'. Deze vloeistof hardt alleen uit in aanwezigheid van een katalysator-stof. Wanneer zich ergens scheurtjes voordoen in het materiaal zal de katalyserende stof zich verspreiden, waarna de capsules openbreken en de herstelvloeistof de ontstane gaatjes opvult.

Volgens White en collega's behoudt het plastic tot wel 75 procent van de oorspronkelijke sterkte en stijfheid na de reparaties. Materialen verkrijgen hiermee dus een langere levensduur en behoeven minder onderhoud, aldus de onderzoekers in Nature.

De Amerikanen zien met name toepassingsmogelijkheden op het gebied van ruimtevaart, zoals gebruik in raketmotoren, ruimtestations en satellieten. Maar ook in medische protheses of bruggen zou hun materiaal uitkomst kunnen bieden: "Bij dergelijke apparaten is het vaak niet meer mogelijk herstelwerkzaamheden te verrichten als de spullen eenmaal in gebruik zijn."

Raketwerpers in bestelbus

De politie van Maastricht heeft een aantal zware raketwerpers ontdekt in een geparkeerd busje. Ook trof ze vuurwapens en munitie aan.

Volgens de politie lag het wapenarsenaal opgeslagen in een legergroen Volkswagenbusje met Brits kenteken dat op een parkeerterrein aan de Parallelweg stond. De eigenaar van het busje, een 31-jarige Belg uit Lanaken, is thuis gearresteerd.

De wapens zijn in beslag genomen en veiliggesteld door het Explosieven Opruimingscommando. Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk zal de raketwerpers onderzoeken. Het zou mogelijk gaan om wapens van de terreurbeweging IRA.

Dronken inbreker

Een 42-jarige Groningse dief is gisternacht aangehouden, nadat hij tijdens een inbraak in de Groningse binnenstad in slaap was gevallen.

Een buurman alarmeerde de politie, nadat hij iets verdachts had gehoord. Agenten vonden de inbreker slapend op de bank met de buit naast zich. Oorzaak van de plotselinge slaapaanval, bleek een overmaat aan alcohol.

Of hij wilde niet rijden met een slok op

De laatste piek

edwtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de laatst geslagen gulden zal een vlaggende leeuw komen te staan. Scholier Tim van Melis uit Gemert maakte het winnende ontwerp. Ruim 50.000 leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs deden mee aan de ontwerpwedstrijd.

Staatssecretaris Wouter Bos (Financiën) vond het ontwerp van Tim het mooiste: "Het ontwerp straalt vrolijkheid uit." De laatste piek wordt in mei in omloop gebracht in een oplage van 16 miljoen stuks.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.