Pavarotti voor de rechter

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti moet 2 mei voor de rechter verschijnen. Dat heeft een onderzoeksrechter in Modena, de geboorteplaats van de zanger, vrijdag bekendgemaakt. Pavarotti wordt ervan beschuldigd dat hij tussen 1989 en 1995 de belastingen heeft ontdoken.

De wereldberoemde zanger geeft het belastingparadijs Monaco op als zijn hoofdverblijf, waardoor hij in Italië minder aan de fiscus hoeft af te dragen. Maar de Italiaanse autoriteiten denken dat Pavarotti eigenlijk veel vaker in Italië verblijft, en met zijn vrouw Nicoletta in een villa te midden van uitgestrekte landerijen nabij Modena woont.

Aanklager Eleonora De Marco wil als bewijs een opname van een interview met Pavarotti aanvoeren, waarop te zien is hoe de zanger wordt geconfronteerd met een foto van zijn huis in Monte Carlo, Monaco, en het optrekje niet direct herkent.

In juli vorig jaar trof Pavarotti een schikking met de Italiaanse belastingdienst. Hij zegde ! toe circa 28 miljoen gulden te betalen. Toen ging het om belastingontduiking tussen 1989 en 1991.