Puff Daddy probeerde chauffeur om te kopen

Rapper Sean "Puffy" Combs heeft geprobeerd zijn chauffeur om te kopen. De rapper zou hem 50.000 dollar en een ring ter waarde van 300.000 dollar hebben aangeboden in ruil voor een verklaring aan de politie dat het pistool in Puffy's auto van hem was.

Puff Daddy staat terecht wegens illegaal wapenbezit en omkoping. Tot nu toe heeft de multimiljonair alle aanklachten ontkend. Hij was eind '99 samen met Jennifer Lopez betrokken bij een schietpartij in een nachtclub in Manhattan. Drie mensen raakten daarbij gewond. Volgens de aanklager heeft Puff Daddy tijdens een ruzie in de nachtclub met een wapen in de lucht geschoten.

De chauffeur, Wardell Fenderson, verklaarde vrijdag bij de rechtbank in New York dat hij de rapper met een pistool de club heeft zien ingaan. Hij is de vierde getuige die heeft gezegd dat Puff Daddy was bewapend. Fenderson zei dat de rapper hem wilde omkopen toen zij na het incident naar het politiebureau werden overgebracht. De diamanten ring die hij wilde aanbieden zou een verjaardagscadeau zijn van La Lopez.