Ouders hebben gebrek aan EHBO-kennis

Veel ouders weten niet wat zij moeten doen als het leven van hun kind in gevaar is. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de ondervraagde ouders geen idee heeft wat te doen als hun kind in ademnood is, van de trap valt of zich brandt. Dat meldde de Britse zender BBC vrijdag.
Slechts 19 procent van de tweeduizend ondervraagde ouders heeft in de afgelopen vijf jaar een EHBO-cursus gevolgd, blijkt uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in het Britse Mother and Baby Magazine. Slechts een kwart van de ouders die aan het onderzoek deelnamen zei te weten hoe ze moeten handelen als hun kind iets overkomt.

Een op de vijf ouders doet niet voldoende om te zorgen dat hun kind thuis en op straat veilig is. Van de ondervraagden zei 20 procent de hand van hun kind niet vast te houden als zij de straat oversteken en eveneens 20 procent gaf toe dat zij hun kind alleen in bad laten als er wordt aangebeld of als de telefoon gaat.

Redacteur Dani Zuri van het magazine zei tegen de BBC dat de les uit het onderzoek is dat ouders moeten leren eerste hulp te verlenen. ,,Het is de plicht van iedere ouder om te weten wat te doen bij een noodgeval.'' Het is de bedoeling dat er nu speciale cursussen komen voor ouders om te leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties.