FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 januari 2001

Nog 56 gewonden op Intensive Care

Van de 125 slachtoffers die nog in ťťn van de 20 ziekenhuizen liggen na de cafť-brand in Volendam, liggen er nog 56 op de Intensive Care. Sinds maandag zijn er nog maar 16 patiŽnten ontslagen. Dit maakte de gemeente Volendam vandaag bekend.

Minister Borst kondigde na een bezoek aan het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam aan dat er op korte termijn in Volendam een polikliniek komt, zodat de slachtoffers voor de nazorg en behandeling niet meer ver hoeven te reizen.

De gemeente volendam heeft inmiddels een speciale site geopend over de ramp. Hierop zijn voorlopig alleen officiŽle stukken te lezen, vooral over de vergunningen van de bar.

Airbagbende actief in Assen

In Assen is sinds kort een heel nieuw soort bende actief. Uit enkele nieuwe auto's verdwenen in korte tijd de airbags en soms ook het stuur. Ze stonden vooral geparkeerd bij garagebedrijven.

De politie vermoedt dat de autokrakers, die doorgaans op bestelling apparatuur uit auto's halen, hun aandacht hebben gericht op de tweedehands markt in de dure airbags.

De politie is een onderzoek gestart, maar heeft nog maar weinig aanknopingspunten: "Het stelen van airbags is bepaald niet iets wat we hier eerder hebben gezien", aldus een woordvoerder.

Merknaam Smiths verdwijnt

De merknaam Smiths gaat verdwijnen uit de zoutjesschappen. Het moederbedrijf Frito-Lay (onderdeel van Pepsi) heeft besloten een van de bekendste merknamen uit de voedingsindustrie te schrappen ten faveure van de internationale naam Lay's.

Deze week worden de eerste zakken Lay's-chips uitgeleverd. Over zes weken is nergens meer een zak Smiths te krijgen. Of toch: 'voorlopig' staat rechts op de zakken in het klein de oude, vertrouwde naam.

Het schrappen van merknamen is erg in de mode. Unilever doet het, en ook de zuivelcoŲperaties snijden in de waaier aan namen. Toch is Smiths een geval apart: met een naamsbekendheid van 99 procent en een marktaandeel van ruim 60 procent is het zoutje bepaald geen anonieme dwerg.

Lees hier verder.

Britse vrouw bijt man testikel af

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse vrouw is veroordeeld tot 6 maanden cel omdat ze de testikel van de man van haar beste vriendin in een vechtpartij afbeet. De rechter vond de verwonding zo ernstig, dat een celstraf niet uit mocht blijven.

De vrouw vierde het huwelijk van haar vriendin toen het pasgetrouwde stel ruzie kreeg. Ze kwam haar vriendin te hulp en beet uiteindelijk door zijn spijkerbroek heen zijn teelbal eraf. Volgens haar advocaat wist de vrouw niet in welk lichaamsdeel zij beet, maar was het een zaak van zelfverdediging.

Auw!

Voetbalelftal verdacht van geweldpleging

Het complete derde elftal van voetbalvereniging Erica '76 uit Dieren wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Tegen negen spelers is proces-verbaal opgemaakt. Naar twee anderen is de politie nog op zoek.

Het elftal speelde op 12 november vorig jaar in Rijnwaarden tegen SC Rijnland. Na een aanvankelijke voorsprong kwam Erica '76 na de rust achter met 4-2. Het spelverloop werd daardoor steeds grimmiger. Een speler van Erica '76 kreeg een rode kaart, omdat hij probeerde te slaan. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontaardde de strijd in een grote vechtpartij. De 50-jarige scheidsrechter uit Tolkamer moest van het veld vluchten nadat hij geslagen was. Een 43-jarige speler van SC Rijnland uit Tolkamer liep hoofdwonden op door schoppen en klappen. Ook twee andere spelers uit Lobith en Tolkamer raakten gewond.

De politie startte een onderzoek, waarbij onder andere alle spelers werden gehoord. Daaruit bleek dat het elftal van Erica '76 schuldig was aan de vechtpartij. Het bestuur van de club heeft het elftal teruggetrokken uit de competitie. De tuchtcommissie van de KNVB is bezig met een eigen onderzoek. De politie stuurt, zodra de laatste twee spelers van Erica '76 opgespoord zijn, alle processen-verbaal naar justitie in Arnhem. De officier van justitie beslist wat er met het elftal moet gebeuren.

Slechte verliezers dus

Nieuwe fora op het Fok!forum

Sinds gisteren heeft Fok! nu ook zijn eigen Travel Forum. In dit nieuwe forum kun je alles kwijt over je vakantieplannen, je vakantiefoto's, kortom, alles wat met vakantie te maken heeft. Of dat nou een winter, een voorjaars, of een zomervakantie is. Neem eens een kijkje!

Het nieuwe forum wordt geleid door Dutchie en FeestBeest.

Verder is er gisteren nog het een en ander veranderd op het Fok!forum. Het feestdagenforum is opgeheven. Wil je alle oude topics nog eens door willen lezen, dan kun je het oude forum nog in het archief terugvinden.
Ook is Film, Tv en Muziek opgesplitst in een Film & TV- afdeling en een Muziekafdeling. Beide nog steeds met 'ome' Verbal aan het roer

Duet Madonna en Britney Spears?

De kans is groot dat Britney Spears en Madonna binnenkort een duet zullen opnemen. Volgens welingelichte bronnen voeren de twee supersterren momenteel overleg over een binnenkort op te nemen single.
Volgens MTV Amerika hoopt Britney in mei samen met Madonna de studio in te duiken. Het nummer zou dan te vinden zijn op het nieuwe album van Britney Spears dat komende zomer in de winkels moet liggen.

Madonna bekende vorige week nog tijdens een interview met het Amerikaanse magazine Elle dat zij een groot fan is van Britney Spears en zelfs slaapt in een Britney t-shirt. De 'Queen of Pop' vertelde dat ze gefascineerd is door de 18-jarige tienerster. "Ik snapt niet waarom iedereen zo negatief over haar doet. Ik kan haar alleen maar steunen en bewondering voor haar hebben. I love Britney!"

Volgens Madonna heeft Britney meer stijl dan zij vroeger had toen ze net zo oud was: "Ik was zo verlegen en onzeker over mezelf. Ik had geen flauw idee hoe ik me moest kleden."

Artsen bezorgd over geslachtsoperaties

Australische artsen zijn bezorgd over het toenemend aantal vrouwen dat naar de plastisch chirurg stapt voor een operatie aan hun geslachtsdelen. De vrouwen willen volgens de Sydney Morning Herald graag genitaliŽn die eruit zien als die van pinups in blootbladen. De artsen waarschuwen ervoor dat de foto's vaak met de computer zijn bewerkt en geen realistisch beeld geven van de vrouwelijke anatomie.

Hoofd plastische chirurgie van het Concord Ziekenhuis in Sydney heeft al zeker zestig ingrepen aan de vrouwelijke geslachtsdelen uitgevoerd. Volgens hem hebben de meeste vrouwen die informeren naar de mogelijkheid tot een operatie volstrekt normale genitaliŽn. "Voor negentig procent van de vrouwen die een operatie willen is er geen medische indicatie", zegt hij in de krant.

Dr. John Campbell van vereniging van vrouwenartsen in AustraliŽ denkt dat de vrouwen zich ten onrechte willen spiegelen aan modellen in bladen als Playboy. Hij vindt dat de Australische wetgeving voor de publicatie van blootfoto's de vrouwen geen dienst bewijst. De schaamdelen mogen in massabladen worden getoond, zolang dat maar discreet gebeurt. Op veel afbeeldingen zijn de zichtbare schaamdelen echter kleiner gemaakt met de computer, zeggen de medisch deskundigen in het dagblad.

Het lifestyle en seksmagazine Australian Women's Forum brengt juist deze week een artikel met foto's over een ingreep aan de genitaliŽn. Het blad mag echter wegens het beeldmateriaal van een operatieve schaamlipverkleining niet via de gewone tijdschriftenwinkels worden verkocht, zo bepaalde een mediacommissie.

Dode en acht gewonden bij ongeluk A50

Op de snelweg A50 (Den Bosch - Nijmegen) is in de nacht van zondag op maandag bij een verkeersongeval een nog onbekende persoon om het leven gekomen. Zeven anderen raakten gewond en zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.
Een politievrouw uit Nijmegen die het verkeer wilde regelen is aangereden en brak een been. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Den Bosch.

Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur ter hoogte van de provinciegrens tussen Noord-Brabant en Gelderland in de richting Nijmegen, en veroorzaakte een enorme ravage. Tussen Ravenstein en Nijmegen werd de snelweg over een lengte van zo'n 20 kilometer afgesloten. Omstreeks 02.30 uur werd de A50 weer vrijgegeven. Het verkeer is tot die tijd via de afslag Eindhoven-Ravestein omgeleid via binnenwegen.

Volgens de zegsman reden twee auto's ter hoogte van Ravenstein door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Diverse automobilisten stopten om hulp te verlenen. Een derde bestuurder reed vervolgens op de gebotste wagens. In welke auto het dodelijke slachtoffer zat, is volgens de politiewoordvoerder nog niet bekend. De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend.

Roberts en Gibson krijgen publieksprijs

Julia Roberts en Mel Gibson hebben zondag in het Amerikaanse Pasadena een People Choice Award gewonnen voor hun acteerwerk in bioscoopfilms. Jim Carrey kwam als de beste komiek uit de bus.

De People's Awards worden vergeven na een uitgebreide telefonische enquÍte onder Amerikanen. Volgens de ondervraagden was het gevangenisdrama The Green Mile met Tom Hanks de beste film van het afgelopen jaar. De televisieseries Friends en ER vielen in de prijzen als beste tv-komedie en het beste tv-drama. In de muziekcategorieŽn konden Garth Brooks, Faith Hill en 'N Sync een beker in hun prijzenkast bijzetten.

Doorgereden na ongeval, terug voor spiegel

Het gebeurt wel vaker dat automobilisten doorrijden na het veroorzaken van of betrokken zijn bij een ongeluk. Het komt echter niet vaak voor dat zo'n bestuurder z'n auto nog 's omdraait.
Vrijdagmiddag reed een automobilist in het Spaanse Madrid door rood, om vervolgens een voetganger te scheppen en gewoon door te rijden. Even later kwam hij in z'n achteruit terug rijden om zijn spiegel op te rapen. Die was afgebroken bij de aanrijding.
De 24-jarige voetganger werd in het ziekenhuis behandeld aan lichte verwondingen en kon daarna weer naar huis.
Getuigen hebben de Spaanse politie een signalement van de bestuurder opgegeven.

Stofzuiger redt leven

Een 70-jarige Japanner die dreigde te stikken in een rijstkoekje is gered doordat zijn dochter op het idee kwam de stofzuiger te gebruiken.
Eerder was het de familie van de man niet gelukt het kleverige witte goedje met hun vingers uit zijn keel te verwijderen. Zijn dochter haalde haar vaders kunstgebit uit zijn mond, stak de stofzuigerslang erin en zette het apparaat op zijn hoogste vermogen aan. Dat hielp: langzaam werd de witte massa uit z'n keel getrokken.

Elk jaar stikken wel een paar, vooral bejaarde Japanners in een mochi, een traditioneel rijstkoekje dat meestal zo rond nieuwjaar wordt genuttigd.
Brandweerman Toshiyuki Matsuura zei dat een stofzuiger in dit geval goed van pas is gekomen, maar dat er het niet altijd zou werken. Hij kan het niet in alle gevallen aanraden omdat het niet zonder risico is. "De man heeft veel geluk gehad," aldus Matsuura.

Vreemde weddenschappen in Ierland

Bij een Iers wedkantoor kun je nu wel heel aparte weddenschappen afsluiten. Hou je wel van een gokje, dan kun je de weddenschap afsluiten dat zangeres Sinťad O'Connor paus wordt. Mocht zij inderdaad de Rooms-Katholieke kerk gaan leiden, keert de bookmaker het ingelegde bedrag duizendvoudig uit.

De kans dat Boyzone-lid Shane Lynch binnen vier jaar een Formule-1-wedstrijd wint wordt vijf keer kleiner geschat.

Big Brother in mergelgrotten onmogelijk

Het is volgens de beheerder van de Sint Pietersberg, H. Suilen, niet mogelijk om de derde Big Brother serie in de Limburgse Mergelgrotten te laten draaien. In dit bericht meldde FOK! al dat Veronica op zoek was naar een andere locatie.

Suilen zegt dat het vochtigheidspercentage veel te hoog is om honderd dagen in de grotten te leven. De enige oplossing is dan om de temperatuur constant hoog te houden. "Maar dit tast het ondergrondse gangenstelsel te veel aan. Bovendien hebben de vleermuizen een lage temperatuur nodig.'
Ook de vice-voorzitter van de 'vereniging ter redding van de Sint Pietersberg', E. Magnťe, heeft nog een reden waarom Big Brother zich niet in de Maastrichtse grotten af kan spelen: "Het is zeer moeilijk om de Big Brother-bewoners in de grotten volledig te isoleren van de buitenwereld. Er is al eens een poging gewaagd om militairen in de grotten te isoleren van de buitenwereld. Via het gangenstelsel wisten allerlei mensen hen toch te bereiken. De bewoners zullen dus zeker niet alleen zijn."

De programmamakers hebben hierop nog geen reactie gegeven.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.