FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 januari 2001

Maansverduistering niet overal te zien

De maansverduistering boven Nederland was door de bewolking slechts op een paar plekken te zien. Vooral in Limburg, de Achterhoek en in Noord-Brabant vielen af en toe gaten in de bewolking. Maar nergens bleef het zo lang helder dat de maansverduistering, die ongeveer een uur duurde, helemaal kon worden gevolgd. Vlak voor elven was de verduistering voorbij.

Tijdens de maansverduistering kreeg de maan een sprookjesachtige rode kleur. In het uur dat de verduistering volledig was, stond de maan recht in de schaduw van de aarde. Doordat er via de dampkring van de aarde een beetje zonlicht op de maan viel, ontstond een rode gloed.

Het verschijnsel was niet alleen in gedeeltes van Nederland te zien. Ook in de rest van Europa, Afrika en zelfs een deel van Azië stonden wetenschappers naar de hemel te turen om het natuurwonder te bestuderen.

De volgende maansverduistering boven Europa is op 8 november 2003.

Stompé verliest in tweede ronde

Bazyx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Darter Co Stompé heeft het in de tweede ronde van the Embassy, het officieuze WK, niet gered. De Amsterdamse trambestuurder moest dinsdagavond in Frimley Green zijn meerdere erkennen in de Engelsman Wayne Mardle. Stompé, als vijfde geplaatst, verloor in amper een half uur kansloos met 0-3. Vorig jaar haalde hij bij the Embassy nog de laatste vier.

All Saints uit elkaar

scarefreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De groep All Saints is na maanden gerotzooi definitief uit elkaar. De zusjes Nicole en Natalie Appleton hebben gebroken met Shaznay Lewis en Melanie Blatt. Deze week zal dit officieel bekend gemaakt worden.
De Appleton zusjes zijn al bezig geweest hun eigen muziek op te nemen tijdens geheime opnamesessies. Mel en Shaznay blijven waarschijnlijk opnemen onder de bestaande bandnaam.

Volgens een insider is er nul procent kans dat de band bij elkaar blijft en wordt het wel tijd dat officieel bekend te maken. Ook zouden het niet de Appletons zijn die op de break aansturen maar juist Mel Blatt. "Ze komt zo lief over, maar ze heeft de bitch uitgehangen. Het is jammer voor de rest van de band dat het zo ver heeft moeten komen."

Alsof iemand dit boeit ofzo?
Wie is er nou eigenlijk fan van ze

Giel Beelen ontslagen

Bazyx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De geruchtmakende radiopresentator Giel Beelen is vanaf woensdag niet meer te horen op Radio 3FM. De KRO heeft hem met onmiddellijke ingang aan de kant gezet. Aanleiding voor zijn ontslag is een uitlating in het programmablad Studio van de komende week. Hij noemt daarin Mein Kampf het 'indrukwekkendste' boek dat hij kent.

Beelen gold als een aanstormend talent op Radio 3FM, waarbij hij taboes niet uit de weg ging. Zo liet de discjockey zich vorig jaar tijdens een uitzending oraal bevredigen door een prostituee.

Beelen zei over het boek: "Als het gaat om het indrukwekkendste boek, kom ik uit bij Mein Kampf. Dat boek is belangrijk geweest voor de geschiedenis. Bovendien is het wel interessant om een boek van een geestelijk gestoorde te lezen."

Fillipijnen klagen militairen VS aan.

deBoskabouter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Fillipijnse regering wil 18 Amerikaanse Navy Seals aanklagen voor de moord op 2 Fillipijnse jongetjes.
De 18 Navy Seals waren op een schietbaan in centraal Fillipijnen geweest, maar hadden een op scherp staande handgranaat vergeten. Toen de 2 spelende jongetjes deze aantroffen en oppakten kwam hij tot ontploffing. Volgens een woordvoerder van de regering waren de jongetjes waren op slag dood.

Slechte klantenservice

De klantvriendelijkheid van Europese websites voor commerciële- en overheidsdiensten zijn ronduit 'teleurstellend', volgens een rapport van het Duitse consultantbureau Mummert en Partner. Het bedrijf onderzocht 202 Europese websites, en kon slechts twaalf sites karakteriseren als 'zeer goed'.

Mummert en Partner onderzocht websites in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Groot-Brittannië. De websites werden beoordeeld naar vier criteria: constructie en navigatie, bedrijfs- en productinformatie, advies en hulp en extra diensten. Naast de twaalf topsites scoorden de rest van de 202 websites 'duidelijk slechter'. Een derde van de sites haalde nog geen veertig procent van de criteria.
De best scorende sites waren die van banken en financiële instituten. Van de onderzochte websites waren de Duitse de beste. De Britse sites scoorden het slechtst.

Natuurmuseum gaat in de poep

Het natuurmuseum in Nijmegen heeft een aparte manier gevonden om het taboe rond poep te doorbreken. Flipperen in de darmen van een zebra of ruiken aan het achterwerk van een willekeurig dier, het is vanaf 21 januari allemaal mogelijk met de nieuwe tentoonstelling ‘Poepgoed’

Volgens de makers van de expositie is dat taboe er wel degelijk, terwijl het bijvoorbeeld in de landbouw, als brandstof of zelfs als bouwmateriaal wordt gebruikt.

Naast het flipperen kun je een kijkje nemen bij de wc van een farao, een Romein of een bewoner in de middeleeuwen, kun je zien hoe de luier is uitgevonden en zijn er drollen van dieren in diverse soorten en maten tentoongesteld.

Mmm… Daar zit een luchtje aan!

Poedel bijt pitbull

Poedel bijt pitbull

Een Zweedse poedel heeft haar tanden eerst in een pitbull gezet om vervolgens de eigenaar van de hond in haar been te bijten. De eigenaresse van het hondje zei dat haar hond de pitbull met goede bedoelingen tegemoet was getreden, Toen deze aangaf dat niet erg op prijs te stellen, werd de poedel agressief en keerde het zich tegen de arme pitbull en zijn bazin.

Dat doet ie anders nooit hoor…

Zandvoort dichter bij formule-1

Het circuit van Zandvoort is weer een stapje dichter bij het organiseren van een formule-1 race. De gespreken over de laatste veranderingen aan de baan zijn zo goed als afgerond.

De twee grootste veranderingen zijn dat de grindbak bij Bosuit vergroot wordt. Dit was eerst niet mogelijk doordat de slipschool in de weg zat maar deze zal verhuizen. De tweede verandering is dat er bij het rechte stuk een nieuwe grote tribune wordt gebouwd.

Circuit directeur Hans Ernst heeft zeer binnenkort ook een gesprek met de grote formule-1 baas Ecclestone. Ze verwachten dat het circuit nu eindelijk een licentie zal krijgen voor de organisatie van een race.

Zullen we eindelijk weer 22 (24) brullende motoren krijgen in het lint door de duinen?

Met dank aan The FoXman voor de tip!

Traumaheli aan de grond wegens milieu

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De traumahelikopter van het Amsterdamse VU-ziekenhuis kon tijdens de Volendamse rampnacht niet vliegen vanwege de milieuregels. Dit meldt de Telegraaf vandaag.

Volgens de krant besloten enkele artsen van het traumateam daarop dan maar per taxi naar Volendam te gaan. Zij verspeelden daarmee kostbare tijd.

Op basis van de milieu-eisen mag de helikopter slechts tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds vliegen. De leden van het traumateam vinden dat in geval van een ernstig verkeersongeluk of een een ramp de helikopter 24 uur per dag zouden moeten kunnen vliegen.

Het is toch niet te geloven

Regels maken voor Internet op werk

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werknemers weten niet wat ze mogen met het internet van de baas. Werkgevers durven het surfgedrag van hun personeel niet aan te pakken uit angst de privacy te schenden. Regels moeten duidelijkheid geven, zegt de Registratiekamer.

Op de beurs ligt internet onder vuur, maar in het dagelijks leven blijft het een handig medium. Op de werkplek zijn internet en e-mail al nagenoeg onmisbaar. De helft van de Nederlanders heeft op het werk al toegang tot het net.
De vrijheid heeft ook een keerzijde. Volgens KPMG besteden Nederlanders 5 procent van de baas zijn tijd aan mailen en internetten voor privédoeleinden. Tegen de Erasmus Universiteit bekende 50 procent van de werknemers regelmatig privé het web op te gaan.

Met het rapport 'Regels voor controle op e-mail en internetgebruik', dat vandaag wordt gepubliceerd, wil de toezichthouder duidelijkheid scheppen. De conclusie uit het rapport is eenvoudig; werkgevers en werknemers moeten samen regels maken over wat wel en wat niet mag op internet.

Cyber-kwakzalver bedreigt webgebruiker

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer mensen raadplegen het web over gezondheidskwesties. De enorme hoeveelheid pseudo-medische informatie die internet biedt, is niet zonder risico's, zo blijkt. De Amerikaanse overheid bindt de strijd aan tegen de cyber-kwakzalvers.

Het intikken van het woord 'health' op een zoekmachine levert tegenwoordig bijna even veel hits op als 'sex'. Recent onderzoek van de Federal Trade Commission (FTC) wijst uit dat circa 35 miljoen Amerikanen vorig jaar op internet medisch advies hebben ingewonnen; 56 procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal medische websites nam de laatste twee jaar toe met 2,8 miljoen tot 9,5 miljoen.

Verderfelijk internet

Carin aka Trijntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een razzia in internetcafés in de Turkse stad Kirikkale zijn 130 kinderen opgepakt. Volgens de politiechef bevonden de kinderen zich in een 'verderfelijk oord'. Hij wilde de jeugd een lesje leren.

Dit alles gebeurde na klachten over sigarettenrook, porno en de aanwezigheid van een backgammonspel. De arrestanten kregen een donderpreek van de politiechef en werden als criminelen aan de pers getoond. Ook de eigenaren van de internetcafés kregen een waarschuwing.

Gelukkig mogen we hier in Nederland wel vrij Fok!ken!

Maan vanavond bloedrood

Herne the Hunter en _joepie_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is weer eens zover!
Voor het eerst sinds jaren is er in Nederland weer eens een maansverduistering op een tijd dat niet iedereen ligt te slapen.

Tussen 20.50 en 21.51 uur zal de maan diep donkerrood kleuren. Dit komt doordat de Aarde zich tussen de Zon en de Maan zal bevinden.

De maansverduistering begint al om 19.42 uur, wanneer de linker onderrand van de maan in de schaduw van de aarde verdwijnt. Tussen 19.42 en 20.50 uur wordt een steeds groter deel van de maan verduisterd. Van 20.50 tot 21.51 uur bevindt de maan zich geheel in de aardschaduw. Daarna duurt het nog tot 22.59 uur voordat het laatste stukje maan weer uit de schaduw te voorschijn komt.

Pas op 8 november 2003 is er vanuit Europa weer een totale maansverduistering waarneembaar.

MTV op zwart

De internationale muziekzender MTV neemt in de Verenigde Staten publiekelijk het voortouw in de strijd tegen racisme en discriminatie. Om de aandacht de vestigen op de gevolgen van discriminatie gaat het televisiestation woensdag 10 januari om 22.00 uur tot donderdag 11 januari 15.30 uur 'op zwart'. Programma-voorzitter Brian Graden kondigde deze actie maandag aan in New York.

In plaats van muziekclips krijgen Amerikaanse MTV-kijkers zeventien uur achtereen de namen van honderden slachtoffers van discriminatie te zien. De zender vraagt zijn kijkers zich ook tegen discriminatie uit te spreken. De actie wordt gelanceerd onder het motto 'Fight for your rights: Take a stand against discrimination'. De anti-racisme-actie volgt op een soortgelijke MTV-campagne in 1999, die was gericht tegen geweld.

24e grasmat voor Arena

Ajax begint het nieuwe jaar op een nieuwe grasmat, de 24e alweer. Momenteel wordt in de ArenA exemplaar nummer 23 verwijderd. Die lag er sinds november.

In de loop van volgende week worden de nieuwe graszoden gelegd. Daarnaast staat er onderhoud aan de ondergrond op het programma. De met aarde gevulde bakken worden geleegd en gevuld met nieuwe aarde.

Het leggen van een nieuwe grasmat stond volgens een woordvoerder van Ajax gewoon gepland voor de winterstop. De vorige grasmat leverde veel kritiek op. Coach Co Adriaanse vergeleek de wedstrijden op de uit Duitsland afkomstige groene zoden met 'de shows van Holiday on Ice'.

Volgende keer maar kunstgras?

Bush: Laat Lewinsky-affaire rusten

Als het aan de komende president van de Verenigde Staten George W. Bush ligt, wordt Bill Clinton niet meer vervolgd vanwege de Lewinsky-affaire. Wat Bush betreft wordt het tijd om het verleden af te sluiten en moet Clinton volop van zijn verdere leven kunnen genieten.

Bush vindt dat een eventuele gratieregeling voor de zittende president niet aan de orde is, omdat Clinton nooit is veroordeeld. "We moeten die hele zaak vergeten. Laat de president zijn ambtstermijn afmaken en laat hem een actieve rol blijven spelen in ons land", zei Bush tegenover journalisten.

Het schandaal rond stagiaire Monica Lewinsky kostte Clinton twee jaar geleden bijna de kop. De president bleek een 'ongepaste' relatie met haar te hebben gehad maar loog daar aanvankelijk over. De kwestie leidde tot een afzettingsprocedure tegen Clinton, maar uiteindelijk kon hij blijven zitten.

Trombose door vliegtuigstoelen

We weten allemaal dat vliegtuigstoelen niet echt ruim zitten, maar in Engeland hebben twee Britten zelfs de luchtvaartmaatschappijen British Airways en Airtours aangeklaagd omdat ze trombose in de benen zouden hebben gekregen door een vlucht in de krappe en overvolle toeristenklasse. Dat meldt de BBC. In Australië en Nieuw-Zeeland wil een groep van 800 personen ook om dezelfde reden naar de rechter.

Het levensbedreigende bloedstolsel in de benen had voorkomen kunnen worden als de maatschappijen meer beenruimte geven aan hun klanten in de economy class, vinden ze. De betrokken luchtvaartondernemingen wilden maandag geen commentaar geven. De rechtszaak begint waarschijnlijk over ruim een jaar.

Doelman 100 keer met dood bedreigd

Doelman Edgar Estrada van het nationale voetbalelftal van Guatemala is tenminste honderd keer met de dood bedreigd nadat hij in het duel met Costa Rica het afgelopen weekeinde vijf treffers had tegengekregen.

"Ik word vermoord als ik weer ergens in het doel ga staan of zelfs als ik weer in m'n eigen zaak verschijn", verklaarde Estrada. Zijn land verloor het duel met 5-2. Guatemala is daardoor uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap 2002.

Estrada, getrouwd en vader van drie kinderen, zei verder dat onbekenden de werkplaats van zijn autobedrijf hebben beschoten. De doelman verklaarde rustig te blijven onder al het geweld. "Ik weet dat ik geen schuld heb aan de nederlaag. Het enige waarover ik me zorgen maak is de gezondheid van mijn familie."

Gaat daar dus nog net even wat heftiger dan hier.

Aguilera shockeert fans

Zangeres Christina Aguilera heeft haar fans geshockeerd tijdens een concert in Long Island, New York, door Michael Jackson na te doen.
Net zoals wat de King of Pop deed eind jaren '80 om aandacht te krijgen, greep ze zich tijdens het optreden in haar kruis.

Aguilera, die door een Engels Showbizz tijdschrift uitgeroepen is tot slechtst geklede vrouw, voldeed aan dat beeld door in een opzichtig glitterpakje te verschijnen. Het was echter vooral het feit dat ze haar eigen edele delen betastte en nog meer was afgevallen, waarover de fans verbaasd waren.

Jammie

Speedboot haalt auto in

Enkele Duitse vakantiegangers kregen de schrik van hun leven toen ze in de Achterhoek werden ingehaald door hun eigen speedboot.

De Duitsers waren op weg naar een camping in ons land, waarbij ze achter hun auto een aanhangwagen hadden gekoppeld met daarop het bootje. Ze keken zich de ogen uit toen op de rijksweg ter hoogte van Doetinchem het aanhangertje plotseling voorbij kwam rijden.

Toen de op hol geslagen aanhanger eenmaal weer stil stond, bleek dat de koppeling het had begeven. Omdat het op dat moment rustig was op de weg, deden zich echter geen ongelukken voor.

Jacksons herenigd

Popster Michael Jackson gaat dit jaar op tournee met zijn broers, met wie hij in de jaren zeventig een succesvolle popgroep vormde. De broers (indertijd bekend als 'The Jackson Five' en 'The Jacksons') zijn al bezig met opnamen voor een album, dat deze zomer uitkomt, onthulde Jermaine Jackson volgens The New York Post.
Het zou voor het eerst sinds hun 'Victory Tour' in 1984 zijn dat de Jacksons weer samen optreden.

Privé e-mail op werk moet mogen

Mensen moeten op hun werk privé e-mail kunnen versturen, vindt de Registratiekamer. Er moet dan wel een scheiding komen tussen privé en zakelijke e-mail. Werkgevers mogen berichten niet controleren, maar er moeten volgens de Registratiekamer wel duidelijke regels worden opgesteld.

Bij internetten op het werk ligt het anders, zegt de Registratiekamer, omdat daarbij de beveiliging van een netwerk in het geding kan komen. Werkgevers mogen daarom voorwaarden stellen aan het gebruik van internet; zo mogen ze verbieden porno-pagina's te bezoeken.

De vakcentrale FNV is tevreden met de uitspraak van de Registratiekamer, maar de werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet er niets in. Veel mensen hebben helemaal geen e-mail nodig; ze kunnen net zo goed bellen, zegt VNO-NCW.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.