FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 juni 2000

Italië - Turkije (2-1)

Ik kreeg van 2 Fok!kers een verslag binnen van deze wedstrijd. Zowel van MeneerTim als van Machiel. Om niet te gaan knoeien in hun verslaggeving plaats ik dus die van machiel en hopelijk later nog een verslag van MeneerTim van een andere wedstrijd. Beiden in ieder geval bedankt.

Vooraf: De sfeer in de stad was prima vertelde een Turkse supporter. Er was een probleem met de toegangshekken want de sleutel was zoek heel handig, NOT

Heibel om homo-cricketteam

De (verre) afstammelingen van de beroemde cricketer W. G. Grace waren woedend (?) toen ze te weten kwamen dat het eerste homo-cricketteam van Engeland zich "The Graces" noemden.

"We are not gay bashers (jah right ) but we are the Graces and we object to them using our family name. I and my family are horrified", aldus Morny Grace, weduwe van Grace z'n klein-kleinzoon.

De aanvoerder van het team, Ian Crossland, antwoordde daarop: "They can get lost as far as we are concerned. He was a pioneering figure in his time, just as we are now. It is amazing people take such a pathetic stance".

Hij maakte ook nog even duidelijk dat ze zeker serieus moeten genomen worden: "People think we are just a load of old queens who think they look good in white, but actually we can and do play well".

Het team, dat 9 van de 10 wedstrijden won, is van plan om zich voor de competitie op te geven.

Benefietconcert Enschede

Gekkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn al 15.000 kaarten verkocht voor het benefietconcert dat op 14 juni voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede wordt gehouden. Het liefdadigheidsconcert heeft plaats op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede. Er is plaats voor 25.000 bezoekers.

De Stichting Benefietconcert Enschede en Mojo Concerts, die het concert organiseren, verwachten dat alle toegangskaarten worden verkocht. Tussen 19.00 en 23.00 uur treden er tien bands op, waaronder Van Dik Hout, Skik, Total Touch en Marco Borsato. Woensdag wordt het definitieve programma bekendgemaakt.

Als je dus niets te doen hebt koop dan nu een kaartje!
Ze kosten maar 35 gulden en het geld gaat in zijn geheel naar de slachtoffers van de ranp in Enschede!
De kaarten zijn te koop bij de VVV- en postkantoren.

http://www.benefiet-enschede.nl/ voor meer info

Zware val Mario Cipollini

Mario Cipollini is zaterdag tijdens een training zwaar ten val gekomen. De Italiaanse sprinter liep onder meer verwondingen aan zijn hoofd op.

"Mooie Mario" kwam ten val op het moment dat hij bezig was al fietsend een regenjack aan te trekken. Voor een wond in zijn gezicht waren dertig hechtingen nodig. Cipollini verblijft voor nader onderzoek in het ziekenhuis. Mogelijk komt zijn deelname aan de Tour door de val in gevaar.

Misschien kan Mooie Mario nu beter even een andere bijnaam zoeken.

Dank aan Felis Sylvestris voor de tip

Salgado blesseert zich

Miguel Angel Salgado heeft tijdens de training van de Spaanse nationale ploeg zijn enkel geblesseerd. Volgens de Spaanse teamarts is de aard van de blessure nog niet helemaal duidelijk. “Het is afwachten hoe de enkel op de behandeling reageert. Salgado wordt behandeld met pijnstillers en ijs,” aldus de arts. Of de 25-jarige international komende dinsdag tegen Noorwegen kan aantreden, is nog onzeker.

Zware mishandeling om vis

Een vrouw in Kenia die haar kleinzoon betrapte op het eten van haar vis, heeft de jongen in brand gestoken en zijn vingers afgehakt.

De vrouw kwam thuis en betrapte het ventje met de vis die ze voor de lunch had klaargemaakt. Ze werd zo kwaad dat ze hem vastbond met gedroogd gras en hem in brand stak. Terwijl de jongen het uitschreeuwde van de pijn bleef de 46-jarige vrouw maar op hem schelden en alsof het nog niet genoeg was, pakte ze een kapmes en hakte zijn 4 vingers af.

De vrouw is later gearresteerd en de jongen is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis.

Foutje bij massale besnijdenis

Een pijnlijk medisch foutje tijdens een massale besnijdenis in west Turkije. Bij de laatste twee van de 200 jongetjes werd iets meer weggesneden dan de bedoeling was.

Doktoren in het ziekenhuis, waar de besnijdenis-marathon werd gehouden, hebben het tweetal direct geopereerd om het "foutje" te herstellen. De aangehechte organen en de operatie was een succes, maar of het helemaal goed is zullen de jochies pas merken als ze het gaan gebruiken voor iets anders dan alleen plassen .


Sterven als bewijs

De Colombiaanse bureaucratie is een 87-jarige man fataal geworden, terwijl hij in de rij stond om een officieel dokument te krijgen, waaruit zou blijken dat hij nog leefde. De man stierf aan een hartaanval.

De man had het dokument nodig om zijn pensioen van zo'n 320 gulden te kunnen ontvangen. De lokale autoriteiten hadden dit dokument geïntroduceerd omdat er op grote schaal werd gefraudeerd met de pensioenen.

Ik neem aan dat hij het felbegeerde papiertje niet heeft gekregen .

Feesten mag niet in België

De Brusselse politie heeft na afloop van de openingswedstrijd een eind gemaakt aan het feestvieren van de Belgische fans. Na de 2-1 overwinning op Zweden trokken tientallen supporters het centrum in om te feesten. De politie liet dit slechts een half uur toe en greep toen in d.m.v. enkele korte charges en 12 arrestaties.

Belgische autoriteiten vreesden aanvaringen met rivaliserende voetbalfans en gingen over tot het nemen van preventieve maatregelen.

Overwinningen vieren mag dus ookal niet meer

Bondscoach is een hondenbaan

Johan Neeskens heeft na het WK van 1998 in Frankrijk bedankt voor de eer om Hiddink op te volgens als bondscoach. Arie van Eijden, directeur betaald voetbal van de KNVB liet weten dat de bond Neeskens benaderde voordat er aan Frankie Rijkaard werd gedacht.

Meerdere kandidaten werden gevraagd alvorens er een overeenkomst met Rijkaard kwam. Zo werd eerst Johan Cruijff gevraagd, maar die wilde niet. Cruijff vond dat Wim Jansen wel geschikt zou zijn voor de job, maar ook deze bedankte. Hierna heeft de bond Ronald Koeman gepolst en toen deze ook niet wilde viel de keus pas op Frank Rijkaard.

Zo slecht betaalt de KNVB toch niet? WK-2002: Tedje als Bondscoach en alle FOK!kers voorrang bij de kaartverkoop .

Zwarthandelaren gepakt

De politie in Brussel heeft drie zwarthandelaren aangehouden, die in het bezit waren van kaartjes voor de openingswedstrijd België-Zweden.

De kaartjes waren niet op naam gesteld en dus in strijd met de regels van EURO2000. Het gaat om 1 Duitser en 2 Peruanen. Het drietal zal als eerste in aanmerking komen voor de nieuwe Belgische snelrechtprocedure, die speciaal voor het EK is ingesteld.

Dat zijn er 3 en nog velen zullen volgen .

1.000.000 mensen bij gratis concert

Een gratis concert bij de Eiffeltoren heeft gisteravond ongeveer een miljoen mensen getrokken. Johnny Hallyday was degene die het concert gaf en vraag me niet om een nummer van hem op te noemen .

Vele bezoekers waren zaterdagochtend al opzoek naar een goed plekkie om het door de stad Parijs gesponsorde optreden te kunnen bijwonen. Hallyday bekroonde een 40-jarige carriére met dit concert.

Ik ken zijn naam, maar ff geen nummer van hem

Eerste Engelsen aangehouden

Felis Sylvestris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse politie heeft gistermiddag in Hoek van Holland drie Engelse supporters aangehouden. Het drietal was samen met nog enkele honderden anderen met de veerboot vanuit Engeland aangekomen. De drie waren volgens de politie lazurus en agressief.

Terwijl het drietal werd afgevoerd, vertrok de rest van de Engelse aanhang met de trein richting Rotterdam. Volgens de politie hebben de Engelsen zich over het algemeen "keurig gedragen" aan boord van de veerboot. De vervelende 3 heren zullen waarschijnlijk binnenkort worden teruggestuurd naar hun moederland.

Ik was gisterenmiddag ook in het centrum van Rotterdam, maar de Engelsen die daar waren, zorgden niet voor rotzooi .

Deftones over Napster

Na Metallica, Eminem, Madonna, de stunt van The Offspring en nog vele andere artiesten zijn nu de heren van de Deftones aan het woord over het beruchte MP3 zoekprogramma Napster.

Uit een interview met Dotmusic blijkt dat het nieuwe Deftones album 'White Pony' binnen 4 weken al zo'n 200.000 keer van het internet is gedownload en dat terwijl het album officieel pas 19 juni uitkomt!

Gelukkig zijn ze erg redelijk en zeggen dat het niet aan Napster ligt maar aan de persoon die hem op het net heeft gezet. "If it was used for the right reasons it would be a beautiful thing." Als muziekfan zoekt de voorman van de band ook graag op het internet naar muziek, vooral zeldzame nummers. Echt druk om de verkoopcijfers lijken ze zich niet te maken, ze gaan er vanuit dat genoeg mensen naast de MP3 versie ook een legaal exemplaar zullen bemachtigen.

Hmmzz, ze gaan er dus vanuit dat ik 'm ook legaal koop?

The Offspring en Napster hebben trouwens een deal gesloten. Ze gaan samen een uigebreidere collectie Napster producten via internet verkopen. De opbrengsten zijn voor het goede doel.

De openingsceremonie en België-Zweden

Het uitgebeelde verhaal tijdens de openingsceremonie ging dus over een jongetje in een rooie pyjama, die er over droomt dat hij de wedstrijd van zijn leven speelt. Een grote witte voetbal(lon) zweeft over het veld en er dansen witte Michelin-poppetjes en andere futuristische figuren omheen. Als de giga-bal(lon) richting middenstip gaat, verschijnt er een reusachtige pop van 15 meter hoog, die aangedreven wordt door hoovercrafttechniek (en vervaardigd in Oranje-land). Als de reuzepop de bal(lon) wegtrapt, gaan er tegelijk duizenden witte ballonnetjes de lucht in uit handen van Belgische schoolkinderen en later nog eens duizenden, maar dan in de nationale 3-kleuren van de twee gastlanden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.