FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 juni 2000

Luxemburg: 4 kinderen vrijgelaten

De bewapende man,die in een kleuterschool in Luxemburg 25 kinderen en 3 docenten vasthoudt,heeft vandaag vier kinderen vrijgelaten.Gisteren liet hij 16 kinderen en een volwassene gaan.

De man heeft zijn eis voor losgeld inmiddels laten vallen. Maar wil nog steeds een klein vliegtuig om hem naar Libië te brengen.

De Tuneschische man (39) is uit de ouderlijke macht gezet. Zijn twee kinderen zouden in het kinderdagverblijf in de school hebben gezeten.
Hij is gewapend met een handgranaat,een pistool en een mes.

Definitieve selectie Oranje is bekend

De definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor Euro 2000 is bekend. Bondscoach Frank Rijkaard maakte donderdagmorgen in het hotel van Oranje in Nyon zijn definitieve groep van 22 spelers bekend.

De selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Juventus), Ed de Goey (Chelsea) en Sander Westerveld (Liverpool).

Verdediging:
Jaap Stam (Manchester United), Frank de Boer (FC Barcelona), Bert Konterman (Feyenoord), Arthur Numan (Glasgow Rangers) en Michael Reiziger (FC Barcelona).

Middenveld:
Ronald de Boer (FC Barcelona), Paul Bosvelt (Feyenoord), Giovanni van Bronckhorst (Glasgow Rangers), Phillip Cocu (FC Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Marc Overmars (Arsenal), Clarence Seedorf (Inter Milaan), Aron Winter (Ajax) en Boudewijn Zenden (FC Barcelona).

Aanval:
Peter van Vossen (Feyenoord), Pierre van Hooijdonk (Vitesse), Patrick Kluivert (FC Barcelona), Roy Makaay (Deportivo la Coruna) en Dennis Bergkamp (Arsenal).

De 3 spelers die zijn afgevallen zijn:
- Winston Bogarde (FC Barcelona)
- Jerrel Hasselbaink (Atletico Madrid)
- André Ooijer (PSV)

Bogarde moest als enige noodgedwongen vertrekken; de verdediger kampt (na een ziekte) met een grote conditionele achterstand. Ook kreeg hij gisteren opnieuw problemen met zijn hamstrings. Twee jaar geleden, bij het WK in Frankrijk, moest Bogarde ook geblesseerd afhaken. Dit nadat hij een beenbreuk opliep tijdens een training voor de halve finales.


Tweek, bedankt voor de tip!

NOS brengt 150 uur EK voetbal

Ruim 150 uur voetbal en voetbalprogramma's van de NOS staan de kijker tijdens het EK te wachten. Ongeveer een derde hiervan bestaat uit rechtstreeks uitgezonden wedstrijden.
De rest zijn samenvattingen, herhalingen, EK-journaals en het dagelijks late-nightprogramma 'Huis van Oranje' met presentator Paul de Leeuw.

NOS-eindredacteur Martijn Lindenberg ontkent dat 'Huis van Oranje' de tegenhanger is van 'Villa BvD', waarmee RTL4 tijdens het WK in 1998 in Frankrijk goede sier maakte.
Toch vertoont de opzet van het programma grote overeenkomsten met de show van Barend en Van Dorp.
'Villa BvD' komt tijdens het EK vanuit Hoenderloo, waar het Nederlands elftal bivakkeert. Naast terugblikken op eerder gespeelde wedstrijden besteden beide programma's ook veel aandacht aan amusement met onder meer optredens van artiesten.
Paul de Leeuw presenteert 'Huis van Oranje' vanuit het Mediapark in Hilversum, waar een oranjegetooide camping het decor vormt. Medepresentatoren zijn afwisselend Mart Smeets, Tom Egbers en Jack van Gelder.

De NOS brengt bijna alle wedstrijden van het EK rechtstreeks op de buis. Bij vier van de 31 duels kan dat niet, omdat ze tegelijk gespeeld worden met andere wedstrijden in de laatste groepsrondes.
Voor de wedstrijdanalyses zijn Johan Cruijff, Hans Kraay sr., Ronald Spelbos, Leo Beenhakker en Guus Hiddink ingehuurd.

De NOS is verantwoordelijk voor de registratie van zestien wedstrijden. De Belgische publieke omroepen VRT en RTBF nemen vijftien voetbalwedstrijden voor hun rekening.
De omroepen hebben een gezamenlijk beleid ontwikkeld om te voorkomen dat er grote verschillen in de beeldvoering optreden. Zo staan in alle stadions achttien camera's op precies dezelfde standpunten. Ook over de manier waarop herhalingen worden ingelast is overeenstemming bereikt.

NOS-Teletekst heeft pagina's 840 tot en met 862 gereserveerd voor het voetbalkampioenschap en NOS-Internet komt met een speciale site, waarop ook wedstrijdfragmenten te zien (en te downloaden) zijn.

Wat mij betreft mag het feest gaan beginnen !

Maradona geeft Oranje de meeste kans

Diego Maradona ziet Nederland als grootste kanshebber om EURO2000 te winnen.
"De Hollanders hebben de grootste kans, in de eerste plaats al omdat ze thuisspelen," verklaarde de Argentijn bij terugkeer in Havana.
Maradona zet in Cuba zijn behandelingen voort die hem van zijn drugs en eet-verslaving af moeten helpen. De 39-jarige ex-speler van onder andere Barcelona, Napoli en Sevilla gaf ook zijn mening over de organisatie van het WK in 2006.
"Het wordt tijd dat de Afrikanen een keer het toernooi om de World Cup krijgen toegewezen. Wie kunnen dat beter dan de Zuid-Afrikanen?"

Ermmm, Hollanders ??

Nederland wint makkelijk... 4-0

Het Nederlands Elftal boekte een ontspannen zege op Servette. Het werd uiteindelijk 4-0 voor de mannen van Frank Rijkaard. Tijdens het duel werden er vele wisselingen doorgevoerd.
Jaap Stam, Ronald de Boer en Winston Bogarde kwamen niet in actie vanwege blessures, terwijl Pierre van Hooijdonk en Edwin van der Sar bleven toekijken.
De rest van de spelersgroep kwam wel in actie. Voor rust vormden Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert de voorhoede en werden zij geassisteerd door Marc Overmars, Clarence Seedorf, Phillip Cocu, Bert Konterman, Giovanni van Bronckhorst, Michael Reiziger, Arthur Numan, Frank de Boer en Sander Westerveld.
Kluivert en Seedorf bepaalden de ruststand op 2-0.

Na de rust mochten de andere spelers in actie komen. Roy Makaay, die goed inviel, en Jerrel Hasselbaink zetten 4-0 op het scorebord.

Simpele zege dus, maar dat was ook wel te verwachten

Selectie Engeland mist Cole

Andy Cole behoort niet tot de definitieve selectie van Engeland voor de Europese kampioenschappen. De spits van Manchester United kampt met een voetblessure en is volgens Kevin Keegan niet fit genoeg.

“Andy wilde er koste wat kost bij zijn maar het zou een te hoog risico zijn,” aldus de Engelse bondscoach. Naast de speler van United werden ook doelman David James en verdedigers Rio Ferdinand en Kieron Dyer geslachtofferd bij het reduceren van de selectie.
Het afvallen van aanvaller Andy Cole betekent dat een andere spits, Kevin Phillips, wél deel uitmaakt van de Engelse ploeg. De topscorer van de Premier League vreesde, vanwege zijn zeer korte invalbeurt in het oefenduel tegen Brazilië van afgelopen zaterdag, dat hij af zou vallen.

De selectie:

Doel
David Seaman (Arsenal)
Nigel Martyn (Leeds United)
Richard Wright (Ipswich Town)

Verdediging
Phil Neville (Manchester United)
Gary Neville (Manchester United)
Sol Campbell (Tottenham Hotspur)
Gareth Southgate (Aston Villa)
Gareth Barry (Aston Villa)
Tony Adams (Arsenal)
Martin Keown (Arsenal)

Middenveld
David Beckham (Manchester United)
Paul Scholes (Manchester United)
Dennis Wise (Chelsea)
Paul Ince (Middlesborough)
Nicky Barmby (Everton)
Steven Gerard (Liverpool)
Steve McManaman (Real Madrid)

Voorhoede
Alan Shearer (Newcastle United)
Robbie Fowler (Liverpool)
Michael Owen (Liverpool)
Emile Heskey (Liverpool)
Kevin Phillips (Sunderland)

Selectie Frankrijk mét Anelka

Nicolas Anelka gaat toch mee naar EURO2000. Het enfant terrible van het Franse voetbal is een van de vier spelers die Roger Lemerre op het laatste moment aan de groep toevoegde om zijn selectie te completeren.
Naast de duurbetaalde spits van Real Madrid riep de bondscoach keeper Bernard Lama, middenvelder Johan Micoud en Youri Djorkaeff op voor de nationale ploeg.

De selectie:

Doel
Fabien Barthez (Manchester United)
Bernard Lama (Paris Saint Germain)
Ulrich Ramé (Girondins de Bordeaux)

Verdediging
Marcel Desailly (Chelsea)
Frank Leboeuf (Chelsea)
Bixente Lizerazu (Bayern München)
Vincent Candela (AS Roma)
Laurent Blanc (Inter Milaan)
Lilian Thuram (Parma)

Middenveld
Didier Deschamps (Chelsea)
Emmanuel Petit (Arsenal)
Patrick Vieira (Arsenal)
Zinedine Zidane (Juventus)
Johan Micoud (Parma)
Robert Pires (Olympique Marseille)
Youri Djorkaeff (Kaiserslautern)
Christian Karembeu (Real Madrid)

Voorhoede
David Trezeguet (AS Monaco)
Thierry Henry (Arsenal)
Christophe Dugarry (Girondins de Bordeaux)
Sylvain Wiltord (Girondins de Bordeaux)
Nicolas Anelka (Real Madrid)

Nederland zonder Bogarde en Hasselbaink

Winston Bogarde, Jerrel Hasselbaink en André Ooijer gaan niet mee naar EURO2000. Frank Rijkaard maakte dit donderdag bekend bij de presentatie van zijn definitieve selectie voor de Europese kampioenschappen.

De bondscoach, die eerder te kennen gaf moeite te hebben met het brengen van de boodschap, gaf aan dat alle 25 spelers met wie hij de afgelopen week werkte, kwalitatief goed genoeg waren voor Oranje.
Bogarde, die op het WK van 1998 in Frankrijk vlak voor de halve finale tegen Brazilië zijn enkel brak, moest op ongelukkige wijze afhaken vanwege griep en een spierblessure.
Ooijer, die de tweede helft van het afgelopen seizoen terugkwam van een beenblessure, en Hasselbaink, met 24 doelpunten clubtopscorer bij Atlético Madrid, konden in het nationale elftal niet overtuigen.

De selectie:
Doel
Edwin van der Sar (Juventus)
Sander Westerveld (Liverpool)
Ed de Goey (Chelsea)

Verdediging
Michael Reiziger (Barcelona)
Frank de Boer (Barcelona)
Bert Konterman (Feyenoord)
Arthur Numan (Glasgow Rangers)
Jaap stam (Manchester United)

Middenveld
Philip Cocu (Barcelona)
Ronald de Boer (Barcelona)
Edgar Davids (Juventus)
Giovanni van Bronckhorst (Glasgow Rangers)
Aron Winter (Ajax)
Clarence Seedorf (Inter Milaan)
Paul Bosvelt (Feyenoord)

Voorhoede
Dennis Bergkamp (Arsenal)
Marc Overmars (Arsenal)
Patrick Kluivert (Barcelona)
Boudewijn Zenden (Barcelona)
Peter van Vossen (Feyenoord)
Pierre van Hooijdonk (Vitesse)
Roy Makaay (Deportivo La Coruña)

Als hier geen EK-winnend elftal van te maken is weet ik 't niet meer

Selectie België

Luc Nilis heeft de strijd met Toni Brogno om een plaats in de definitieve EK-selectie van België gewonnen.
De spits, die PSV verruilt voor Aston Villa, maakt deel uit van de groep van 22 spelers die bondscoach Robert Waseige maandag bekendmaakte.

Brogno, met 30 doelpunten afgelopen seizoen gedeeld topscorer in België, behoorde tot de afvallers. Met hem mag ook veteraan Danny Boffin zijn koffers pakken.

De selectie:

Doel:
Filip de Wilde (Anderlecht)
Frédéric Herpoel (AA Gent)
Geert de Vlieger (Willem II)

Verdediging
Lorenzo Staelens (Anderlecht)
Eric van Meir (Lierse)
Eric Deflandre (Club Brugge)
Joos Valgaeren (Roda JC)
Jacky Peeters (Arminia Bielefeld)
Philippe Leonard (AS Monaco)
Nico van Kerckhoven (Schalke 04)

Middenveld
Yves Vanderhaeghe (Moeskroen)
Philippe Clement (Club Brugge)
Gert Verheyen (Club Brugge)
Mbo Mpenza (Sporting Lissabon)
Bart Goor (Anderlecht)
Marc Wilmots (Schalke 04)
Johan Walem (Parma)
Mark Hendrikx (Racing Genk)

Voorhoede:
Branko Strupar (Derby County)
Luc Nilis (PSV/Aston Villa)
Emile Mpenza (Schalke 04)
Gilles de Bilde (Sheffield Wednesday)

Spaanse selectie

De Spaanse bondscoach José Antonio Camacho heeft twee debutanten opgenomen in zijn definitieve selectie voor EURO 2000.
Het zijn de 21-jarige middenvelder Gerard van Valencia en de 19-jarige doelman Iker Casillas van Real Madrid.

Camacho liet twee opvallende spelers buitenspel staan: aanvaller Fernando Morientes (Real Madrid) en de topscorer van de hoogste divisie, Salva Ballesta van Racing Santander.

De selectie:

Doel
Santiago Canizares (Valencia)
José Francisco Molina (Atletico Madrid)
Iker Casillas (Real Madrid)

Verdediging
Agustin Arzanzabal (Real Sociedad)
Sergi Barjuan (FC Barcelona)
Abelardo Fernandez (FC Barcelona)
Paco Jemes (Real Zaragoza)
Juan Velasco (Celta Vigo)
Michel Salgado (Real Madrid)
Ivan Helguera (Real Madrid)
Fernando Hierro (Real Madrid)

Middenveld
Pep Guardiola (FC Barcelona)
Vicente Engonga (Real Mallorca)
Fran Gonzalez (Deportivo la Coruna)
Gaizka Mendieta (Valencia)
Gerard Lopez (Valencia)
Juan Carlos Valeron (Atletico Madrid)

Voorhoede
Joseba Etxeberria (Athletic Bilbao)
Ismael Urzaiz (Athletic Bilbao)
Pedro Munitis (Racing Santander)
Alfonso Perez (Real Betis)
Raul Gonzalez (Real Madrid)

Selectie Portugal

De Portugese bondscoach Humberto Coelho heeft zijn selectie voor EURO 2000 gecompleteerd. Na de bekerfinale tussen FC Porto en Sporting Lissabon (2-0) voegde hij zeven spelers toe aan zijn voorlopige groep van vijftien.

Onder de zeven is Vitor Baia. Na twee maanden afwezigheid wegens een knieblessure overtuigde de doelman van Porto Coelho in de bekerwedstrijd.

De selectie:

Doel
Vitor Baia (Porto)
Pedro Espinha (Vitoria Guimaraes)
Joaquim Silva 'Quim' (Braga)

Verdediging
Abel Xavier (Everton)
Fernando Couto (Lazio)
Dimas Teixeira (Standard Luik)
Carlos Secretario (Porto)
Jorge Costa (Porto)
Beto Severo (Sporting Lissabon)
Rui Jorge (Sporting Lissabon)

Middenveld
Paulo Sousa (Parma)
Paulo Bento (Oviedo)
Rui Costa (Fiorentina)
Sergio Conceicao (Lazio)
Luis Figo (FC Barcelona)
Francisco Costa 'Costinha' (Monaco)
Jose Vidigal (Sporting Lissabon)

Voorhoede
Joao Pinto (Benfica)
Nuno Gomes (Benfica)
Sa Pinto (Sociedad)
Pedro Resendes 'Pauleta' (La Coruña)
Nuno Capucho (Porto)

Selectie Turkijë blijkt Galatasaray

Bondscoach Mustafa Denizli selecteerde gisteren negen spelers van Galatasaray, de winnaar van de UEFA beker, om hem te begeleiden naar het EK. Turkije krijgt in poule B tegenstand van Italië, Zweden en België.

De selectie:
Doel
Rustu Recber (Fenerbahce)
Fevzi Tuncay (Besiktas)
Omer Catkic (Gaziantepspor)

Verdediging
Fatih Akyel (Galatasaray)
Hakan Unsal (Galatasaray)
Alpay Ozalan (Fenerbahce)
Ogun Temizkanoglu (Fenerbahce)
Osman Ozkoylu (Trabzonspor)

Middenveld
Umit Davala (Galatasaray)
Okan Buruk (Galatasaray)
Sergen Yalcin (Galatasaray)
Ergun Penbe (Galatasaray)
Suat Kaya (Galatasaray)
Abdullah Ercan (Fenerbahce),
Ayhan Akman (Besiktas)
Tayfur Havutcu (Besiktas)
Tugay Kerimoglu (Glasgow Rangers)
Tayfun Korkut (Real Sociedad)
Mustafa Izzet (Leicester City)

Voorhoede
Hakan Sukur (Galatasaray)
Arif Erdem (Galatasaray)
Oktay Derelioglu (Gaziantepspor)

FOK!forum heeft drukste maand tot nu toe

Het FOK! forum beleefde in de maand mei haar drukste maand tot nu toe en is daarmee definitief onder het juk van Big Brother vandaan geklommen.
Toen op 1 Januari Big Brother stopte waren er een aantal mensen die riepen dat het forum zonder Big Brother niets was en snel dood zou bloeden en hoe vervelend ik het ook vind om zout in de wonden te strooien en mensen met hun neus op de feiten te drukken: Lekker Puh !

Maar goed, terug nu naar de orde van de dag, en wel het pageview record van het forum.
In de hoogtijmaand van Big Brother (November) haalde het FOK!forum 809,533 pageviews (gemiddeld 26,984 pagina's per dag). In Mei gingen we daar dik overheen, ondanks een totale downtime van zo'n 50 uur.
Het totaal aantal pageviews in de maand Mei is ondanks die downtime uitgekomen op 871,742 (gemiddeld 28,120 per dag - of eigenlijk 30,060 als je de 2 dagen downtime eraf trekt).

Langs deze weg bedanken wij alle forummers en bezoekers voor dit nieuwe record. Samen met de site zit FOK! nu op ruim 1,6 miljoen pageviews per maand, en dat is best iets waar we met z'n allen trots op mogen zijn denk ik

Michael Jackson investeert in website

Popster Michael Jackson heeft een nieuwe carriëre op het internet gestart. Hij heeft geld gestoken in de nieuwe website HollyWoodTicket.com.
Niet alleen heeft Jackson een onbekend bedrag in de site gestoken, maar zal hij ook een rol spelen in het sluiten van deals met acteurs, regisseurs, producenten, zangers, filmstudio's en andere iconen in de entertainment sector.

De makers van de site verwachten dat de site later deze zomer online zal komen en belooft de bezoekers het laatste nieuws uit Hollywood, merchandising, kaartverkoop en veilingen. Ook zullen er prijsvragen georganiseerd worden als de 'dream sweepstakes', waarmee fans een lunch met hun favoriete muziek of filmheld kunnen winnen. Ook kunnen tickets voor filmpremiëres (die in Amerika vol spektakel en boordevol celebrities gepresenteerd worden) winnen.

Kan MJ niet ff een paar miljoen in FOK! investeren ??

Millennium Dome verhaal blijkt niet waar

Een woordvoerdster van de Britse 'attractie' Millennium Dome zegt dat het verhaal dat Michelle Pfeiffer de toegang tot 'de Dome' ontzegd zou zijn op onwaarheden berust.
Britse kranten meldden eerder dat Michelle Pfeiffer een verontschuldiging en open uitnodiging had gekregen naar aanleiding van het 'incident'.
Volgens de woordvoerdster is hier niets van waar.
"Er waren wat ongeverifiëerde berichten dat Michelle Pfeiffer gespot zou zijn, maar een telefoontje naar haar kantoor maakte duidelijk dat, hoewel Michelle wél in Londen is ze absoluut niet naar de Millennium Dome is geweest."

De Millennium Dome verwachtte in eerste instantie 12 miljoen bezoekers dit jaar, maar die verwachting is inmiddels teruggedraaid naar ongeveer 6 miljoen.

Geen water maar vis voor Ethiopische boeren

Door droogte geteisterde boeren in het zuiden van Ethiopië wachtten al lang op regen, maar toen er eindelijk een wolkbreuk plaatsvond viel er geen regen, maar vis !
Een lokale krant meldde dat de zeer ongewone regen van vis, die met miljoenen uit de lucht kwamen vallen -
sommige dood, andere nog spartelend - tot grote paniek leidde onder de zeer gelovige boeren.

Volgens een deskundige is de visregen het gevolg van zware stormen boven de Indische Oceaan, die de dieren waarschijnlijk uit zee opzogen en ze vervolgens een eind verder boven de arme boeren lieten vallen.

It's raining fish, halleluja it's raining fish !

Janet Jackson gaat scheiden

De Amerikaanse zangeres Janet Jackson blijkt al negen jaar getrouwd te zijn met haar tekstschrijver en videoclip-regisseur Rene Elizondo. Het geheime huwelijk kwam woensdag voor het eerst in het openbaar omdat er een officieel einde aan gaat komen.
Janet en Rene hebben de scheidingsapieren al ingevuld.
De jongere zus van popicoon Michael Jackson trouwde in maart 1991 met Elizondo. De bruiloft vond plaats in hun huis in San Diego. Met familie en vrienden werd afgesproken dat het huwelijk geheim zou blijven.
"Ik hoop dat mijn fans het begrijpen. Ik wilde mijn huwelijk privé houden omdat ik ook een gewoon gezinsleven wilde hebben. Het doet erg veel pijn dat het uiteindelijk toch is stukgelopen met Rene", liet de 34-jarige popzangeres weten in een persverklaring.

Elizondo zei dat hij verbaasd was dat het Janet en hem was gelukt hun huwelijk zo lang geheim te houden. Een jaar geleden besloot het echtpaar uit elkaar te gaan. Ze hadden 14 jaar samengewoond.

Wat een gluiperd zeg die Janet !

Millennium Dome blundert Big-time

Er is al vaker geschreven over hoe slecht het ging met het super dure project, Millennium Dome in Londen. Nu is het weer zo ver. In Engeland is weer een ware ophef ontstaan rond die Dome, die in de media volop aandacht krijgt. Oorzaak van deze ophef is niemand minder dan Michelle Pfeiffer .

Pfeiffer wilde graag met haar kinderen gezellig de Dome binnen, maar werd botweg toegang geweigerd. Reden hiervoor was dat het te druk zou zijn, in verband met de schoolvakantie. Pfeiffer vertrok zonder iets te zeggen, maar naar aanleiding van dit incident is de populariteit van de Millennium Dome weer gedaald. Volgens opiniepeiling vindt 77 procent van de Engelsen dat de Dome gesloten moet worden. Ook hebben sommige (vooral mannelijke) personeelsleden van de Dome enorme spijt van deze blunder .

Christina Aguilera's zingende teddybeer

Als Christina Aguilera op tournee is, neemt ze haar zingende teddybeer mee. Haar beer helpt haar als ze verdrietig is (agossiepossie toch ! )
Toen Christina klein was, zette ze al haar teddyberen op haar bed en zong ze liedjes van de 'Sound of Music' (raindrop on roses and whiskers on kittens.... ) Nu hebben haar beren een andere rol, ze fungeren om haar vrolijk te houden.
Christina verklaarde: 'Ik ben gek op mijn Hello Kitty beer. Als je op haar arm drukt zingt ze een liedje. Het is nogal flauw maar ik moet er toch meestal om lachen."

Ach, zolang 't geen furby is vind ik 't prima

Bayer aan de potentiepil

Bayer, je weet wel dat Duitse farmacieconcern dat zo verschrikkelijk fout was in de oorlog en uitvinder van het aspirientje, wil ook met een potentiepil op de markt komen. Als alles volgens plan verloopt dan verschijnt de concurrent van Viagra in 2002.

Niet alleen Bayer wil de concurrentie met Viagra aangaan. Een aantal Amerikaanse concerns werkt eveneens aan een alternatieve versie.

Straks staan alle mannen "stijf" van die pillen .

Enschede geen vuurwerk met nieuwjaar?

De gemeenteraad van Enschede wil rond de jaarwisseling een algeheel verbod op het afsteken van vuurwerk. Het gemeentebestuur gaat onderzoeken of er juridische mogelijkheden zijn voor een verbod.

Secretaris H. Kapel van de Federatie Vuurwerkhandel Nederland vindt het grote onzin. “Voor het afsteken van consumentenvuurwerk gelden landelijke richtlijnen. Enschede kan het afsteken niet verbieden. Als het bestuur toch doorzet, overwegen we juridische stappen.

Dit is ook onzin, na een grote kettingbotsing verbiedt men toch ook het autorijden niet?

Laad je GSM op door te wandelen

nAffie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse onderzoeker Trevis Baylis wil door de Namibische woestijn wandelen om te bewijzen dat hij, met een systeem in een hak van een schoen, zijn GSM kan opladen .
Vanaf de zandvlakte in het zuiden van Afrika gaat hij proberen om premier Blair te bellen. Het systeem is piëzo-elektrisch en benut de druk en de spanning in de hak om mechanische energie om te zetten in stroom.
De stroom uit de hak kan ook dienen voor een zaklantaarn of het gebruiken van het GPS-systeeem voor plaatsbepaling op aarde.

Da's helemaal mooi.. Moet je jezelf voortaan de pestpokke lopen om je GSM op te laden

Gratis e-mail adressen mogen niet meer

Hielko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer scholen in de VS beperken of verbieden het gebruik van gratis e-mail adressen via Hotmail of Yahoo Mail op school computers. Scholen willen daarmee de netwerkbezetting omlaag halen (lokaal email is sneller) en (vooral) scholieren in het oog houden als zij wel gebruik moeten maken van een intern e-mail systeem.
In enkele gevallen misbruikten scholieren de (anonieme) e-mailadressen om leraren of studenten te bedreigen. Scholen konden toen niet achterhalen wie de daders waren. School-emailadressen worden nu uitgereikt samen met een regelement waarin beschreven staat wat wel en niet kan.
Daarnaast moeten hun ouders toestemming geven voor de afgifte van een emailadres en worden alle persoonlijke gegevens die school heeft van de leerling gekoppeld aan het e-mailadres.

Startpaginadochters beginnen startkabel.nl

D-Smoove had ons via de newssubmit het volgende te melden:
De "Verontruste Dochters" van startpagina zijn, met nu al 240 dochterpagina's, een nieuwe startpagina gestart. www.startkabel.nl.

www.startkabel.nl is georganiseerd in een stichting en dus niet-commerciëel. Startkabel zal geen banners op de hoofdpagina zetten en heeft ook geen onzichtbare betaalde links.
Verder hebben de dochter veel meer vrijheid dan bij startpagina het geval was. Zo kunnen zij kiezen voor werken MET of ZONDER contract, bepalen ze zelf of ze geen, één of twee banners op hun sub-pagina zetten en zijn de inkomsten van beide banners volledig voor de beheerder van de dochterpagina.
Ook delen zij mee in de eventuele winst van de stichting startkabel.

Exit startpagina & favoriet.nl dus
Strak initiatief luitjes !
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
©FOK.nl e.a.