FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 juni 2000

E-bay drugs

In Amerika is rumoer ontstaan naar aanleiding van ernstige kwalen van vier tieners na consumptie van de drug DXM die bij eBay werd aangeboden.

DXM – of Dextromethorphan – veroorzaakt als het goed is prettige hallucinaties en totale euforie. De vier jongens ervoeren dit echter bepaald niet zo. In de VS vragen sommigen zich nu af of eBay niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor dergelijke tienerdrama's. Met andere woorden: is eBay verantwoordelijk voor de goederen die via haar site worden aangeboden of niet?

EBay zelf vindt vanzelfsprekend van niet, het bedrijf zou slechts optreden als intermediair, vergelijkbaar met een telefoonmaatschappij.

MP3.com in de groentenwinkel

Een nieuwe divisie van MP3.com gaat zich bezig houden met het leveren van muziek aan groentezaken, winkelcentra of restaurants.

Bedrijven die zich bij MP3.com aanmelden voor de service kunnen kiezen uit 424.000 liedjes afkomstig van 67.000 artiesten. Via internet kan de gebruiker de muziek binnenhalen. Voor bedrijven is het mogelijk hun eigen reclames in te voegen.

"We verwachten dat er jaarlijks 500 miljoen dollar in deze business omgaat. Door daar nu in te springen, denken we daar munt uit te kunnen slaan", aldus topman Michael Robertson tegenover persbureau Reuters.

De bedrijven die mee zullen gaan doen, zullen in eerste instantie geen grote namen door hun zaak horen schallen. Alleen ongecontracteerde artiesten zullen zijn te downloaden. "We zijn meer geïnteresseerd in het creëren van een bepaalde sfeer in plaats van het zoeken naar liedjes die mensen herkennen", zegt Bob Simril, vice-president van de nieuwe muziekafdeling.

MP3.com zal geen gebruik maken van de muziek afkomstig van artiesten die onder contract staan bij grote platenlabels zoals Sony, EMI, BMG, Universal en Warner. Op deze manier zal de populaire MP3-site in ieder geval niet andermaal in botsing komen met deze machtige representanten van de muziekindustrie.

Waar zijn de ajacieden?

Nou in ieder geval niet in het Nederlands elftal, want zelfs in de definitieve EK-selectie van Roemenië zitten meer mannen van Ajax. Verdediger Christian Chivu en doelman Bogdan Lobont zitten beiden bij de laatste 22 man van Roemenië. In de definitieve selectie van Rijkaard zit alleen Aron Winter als vertegenwoordiger van de Amsterdamse club. De eerste wedstrijd van de Roemenen op EURO2000 zal zijn tegen Duitsland op 12 juni.


98 Orca's aangespoeld

Op het Mexicaanse schiereiland Yucatan zijn woensdag om nog onbekende reden 98 orka's aangespoeld. Reddingswerkers hebben er 22 weer naar dieper water kunnen brengen, maar 76 orka's zijn doodgegaan .
Onderzoekers hebben monsters genomen van de gestrande orka's om te kunnen bepalen waarom ze de kust hebben opgezocht.

Het massaal het strand op 'zwemmen' van Orka's komt met enige regelmaat voor. Wat de dieren tot deze daad drijft is vooralsnog onbekend. De dode orka's zijn inmiddels begraven (wat een hels karwei moet zijn geweest gezien het formaat van deze dieren...)

Bejaarde verscheurd door 5 honden

Dragon' had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 86-jarige vrouw uit het West-Franse Tonnay-Charente is door 5 vechthonden in stukken gescheurd. Ze werd tijdens een nietsvermoedende wandeling door de, naar later bleek, ontsnapte honden aangevallen.
Ze werd zodanig verminkt dat in eerste instantie niet meer te zien was of het om een man of vrouw ging. De honden zullen afgemaakt worden.

Vraag me af wat er met de eigenaar gaat gebeuren. Die mogen ze wat mij betreft ook opsluiten...

Het gaat goed met Davids

Edgar Davids, onze gebrilde reserve-aanvoerder herstelt voorspoedig van de teenoperatie die hij vorige week zaterdag onderging. Davids, die kampte met een ingegroeide nagel, trainde vanochtend weer met de groep mee. De populaire middenvelder is zondag in Lausanne, bij de oefeninterland tegen Polen, nog niet van de partij maar de verwachting is dat hij ruim op tijd fit voor de EK-wedstrijd tegen Tsjechië op 11 juni zal zijn. Frank Rijkaard wilde hierover echter nog geen uitspraken doen.

Onze "oranje middenveld-tijger" laat zich toch niet kisten door zo'n nageltje .

Had Lennon genoeg van Yoko?

Het lijkt er wel op, want volgens de dagboeken van John Lennon, die de laatste 5 jaar van zijn leven beschrijven, liet de ex-Beatle zich meermalen verwennen door de meisjes van plezier. Tegen zijn vrouw Yoko Ono had hij gezegd dat hij naar Zuid-Afrika ging om uit te blazen en nieuwe ideeën op te doen, maar ondertussen nam hij het er vrolijk van in de rosse buurt van Kaapstad

Haha, zou ik ook doen als ik met Yoko Ono getrouwd was

Battle of the Boy-bands

De Backstreet Boys hebben hun single teruggetrokken omdat het te veel leek op een hit van hun concurrenten 'N Sync. De Boys wilden 'Don't want you back' als derde singel van hun album 'Millennium' uitbrengen, maar 'Bye Bye Bye' van 'N Sync leek er teveel op.

Vervolgens bedachten ze dat het wel leuk zou zijn om de fans te laten bepalen welk nummer de derde singel zou worden. Die kozen voor 'The One'. Volgens de platenmaatschappij hebben de Backstreet Boys een bloedhekel aan 'N Sync en doen ze alles om het succes van 'Bye Bye Bye' te overtreffen.

Ik heb eigenlijk een bloedhekel aan beide bands .

Octopussen leren snel

Octopussen zijn slimmer dan men denkt en zeker 'Roger Moore', een octopus van de universiteit in Brighton. Het dier is inmiddels in staat om een gesloten jampotje, met daarin brokjes smakelijke krab, binnen een minuut open te peuteren.

Onderzoekers van de universiteit van Brighton wilden eens onderzoeken hoe slim deze dieren zijn. "Wij lieten het potje het aquarium inzakken. Toen deden wij er een krab in", aldus onderzoeker Fulford. "De eerste keer deed hij er 21 minuten over, maar al binnen drie dagen kon Roger het binnen een minuut."

De naar de beroemde James Bond-acteur genoemde octopus heeft maar één probleem: hij heeft slechts een korte termijn geheugen. Zolang het potje maar vaak genoeg wordt aangeboden is er niets aan de hand. "Maar als je het een dag of twee niet doet is hij alles weer vergeten en moet je weer helemaal opnieuw beginnen".

Misschien een idee voor inbrekers om een octopus in te zetten ?

Internetprovider brengt voetbalsmartlap

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat sommige internetproviders origineel willen zijn, dat blijkt wel weer. Zo komt gratis internetprovider Freeler voor dit E.K. met een heuse voetbalsmartlap. De song is geschreven door een medewerker van 21 jaar die het project in zijn eentje heeft opgezet. Hij wist de aandacht te krijgen van de media, en 4 weken na het schrijven van de song was het eindresultaat daar. Ze geven zelfs al een voorproefje van de song weg, ter download.

Fragment in MP3 formaat

Vrouw aangerand door dode kreeft

Een vrouw die in parijs in een duur restaurant kreeft zat te eten kreeg de schrik van haar leven toen een van de klauwen van het roodgekookte beestje haar plotseling bij haar linkerborst greep. De vrouw gilde het uit en mensen dachten dat het beestje nog niet helemaal dood was geweest toen de vrouw het op haar bord kreeg.
Later bleek dat de kreeft van haar bord was gegleden toen ze haar vork erin probeerde te steken. Het beest gleed van haar bord tegen haar borst aan en bij puur toeval raakte haar linkerborst klem tussen de scharen van de kreeft

Haar tafelgenoot kon uiteindelijk met veel moeite de vrouw uit haar benarde situatie bevrijden.
De vrouw overweegt het restaurant aan te klagen omdat 'de gemene kreeft' haar vernederd zou hebben

De baas van het restaurant zegt de aanklacht belachelijk te vinden omdat hij ' niet verantwoordelijk is voor geil gedrag van zijn maaltijden'

Gijzelnemer geveld door tv-camera

De 39-jarige Tunesische man die meer dan 24 uur tientallen kinderen en drie begeleiders gijzelde in het Luxemburgse plaatsje Wasserbillig, is donderdagavond niet door scherpschutters neergeschoten, maar door een televisiecamera.
De zwaarbewapende, psychisch verwarde man was met een list uit het gebouw gelokt. Hij mocht tegen de televisie een verklaring afleggen, zo was hem meegedeeld. In werkelijkheid was er ter plekke geen pers aanwezig, maar wel een camera waarin een geweer schuil ging.
De gijzelnemer kreeg twee schoten in zijn hoofd en raakte levensgevaarlijk gewond. De 25 kinderen en drie begeleiders die hij tot dan nog vasthield, bleven ongedeerd.

Ermm, smile, you're on candid camera ?

Muggen houden van zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen hebben een veel grotere kans malaria te krijgen dan andere vrouwen. Uit een Brits/Gambiaans onderzoek is gebleken dat vrouwen die in verwachting zijn een onweerstaanbare aantrekkingskracht op muggen uitoefenen.
Ze worden twee keer zo vaak geprikt als vrouwen die niet zwanger zijn.

Jaarlijks sterven ruim een miljoen mensen aan malaria. Het merendeel van de sterfgevallen is in Afrika, tweederde zijn kinderen. Zwangere vrouwen kunnen door malaria bloedarmoede krijgen en dat kan weer leiden tot miskramen of doodgeboren kindjes.

De wetenschappers van de universiteit van het Engelse Durham en de Medical Research Council van Gambia onderzochten 72 zwangere en niet-zwangere Gambiaanse vrouwen. De onderzoekers vermoeden dat muggen worden gelokt door extra hoeveelheden chemische stoffen die bij zwangere vrouwen vrijkomen. Ze
ademen bijvoorbeeld lucht uit waarin chemische lekkernijen zitten voor de mug.
Ook zweten vrouwen tijden hun zwangerschap meer en scheppen daarmee ideale condities voor huidbacteriën, die eveneens muggen lokken.
De wetenschappers hopen dat hun onderzoek leidt tot het ontwikkelen van nieuwe afweermiddelen. Er wordt nu onder meer gewerkt aan een speciale zeep die de voor de mug zo aantrekkelijke huidchemicaliën wegwast.

Dus zwangere vrouwen opgelet: ga niet naar Gambia !!

Tijgers aan de pil

Tijgers zijn goed in een aantal dingen. Zo kunnen ze metershoog springen en zo'n beetje welke prooi dan ook zonder enige moeite aan stukken scheuren. Ze kunnen zich echter ook geweldig goed voortplanten. Zo goed zelfs dat het in een aantal dierentuinen de spuigaten uit begint te lopen en daarom moeten steeds meer van
deze dieren aan de pil.
Op een conferentie die komend weekeinde in Parijs wordt gehouden, praten dierenartsen over technieken voor geboortebeperking bij tijgers, maar ook over de vraag of anticonceptie bij tijgers moreel wel door de beugel kan.
De anticonceptie is ook trouwens ook nodig om te voorkomen dat er in een en hetzelfde hok meerdere tijgers tegelijk zwanger worden.

Jaja, ook tijgers blijken echte FOKkers

Veroordeeld wegens hoofddoekje

Een Turkse oud-studente is woensdag in Turkije tot een half jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze met een hoofddoekje op een examen is verschenen. In plaats van de straf uit te zitten, mag ze echter een boete betalen van 1,8 miljoen lira (bijna 7 gulden).

Het is voor het eerst dat iemand een gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen wegens overtreding van het verbod dat in Turkije geldt op het dragen van een hoofddoekje in openbare scholen en overheidskantoren.
Het verbod bestaat al tientallen jaren, maar tot nog toe is er niemand ook daadwerkelijk voor veroordeeld. Zo nu en dan krijgen overtreders wel een lage boete opgelegd.
De Turkse regering ziet het dragen van een hoofddoekje als een politieke verklaring en als zodanig als een gevaar voor de seculiere staat :r

De veroordeelde oud-studente, Nuray Canan Bezirgan, werd naar huis gestuurd toen ze drie jaar geleden met een hoofddoekje om op het examen verscheen.

Bezirgan, die geneeskunde studeerde, zei voor de rechter het doekje niet om politieke redenen te hebben gedragen, ,,maar omdat het Gods wil is''. Op de publieke tribune zaten verschillende vrouwen die om hun steun aan Berzirgan te betuigen een hoofddoek droegen.

Leve de vrijheid...

Vrouw houdt zoon 30 jaar opgesloten

Een Spaanse vrouw heeft haar zoon 30 jaar lang opgesloten gehouden in een ruimte van twee vierkante meter in haar keuken.
Maria Mourelle (91) sloot haar zoon Aurelio, nu 72, op om hem tegen zichzelf te beschermen, nadat de vrouw jaren geleden van artsen te horen had gekregen dat er weinig te doen was aan de geestelijke labiliteit van haar zoon.

Buren in het dorp Coristanco in Noordwest-Spanje waren tientallen jaren lang van de situatie op de hoogte, maar bemoeiden zich er niet mee. Aurelio kreeg eten door een uitsparing in een bakstenen muur en uitwerpselen werden door dezelfde opening afgevoerd.

Aurelio werd maandag door de politie naar een ziekenhuis gebracht. Volgens woordvoerder Jose Hermida van de Guardia Civil zag Aurelio er verwilderd uit maar leek hij fysiek in orde toen hij uit het huis werd gehaald.

,,Ze had kennelijk het idee dat ze het voor zijn eigen bestwil deed'', aldus Hermida. ,,Het is moeilijk te geloven dat dit soort dingen tegenwoordig nog gebeuren.''
De vrouw zal, vanwege haar hoogbejaarde leeftijd, waarschijnlijk niet worden vervolgd...

Ik denk dat het vrouwtje zelf geestelijk ook nogal instabiel geweest is...

Babbler

Quenda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is een leuk nieuwigheidje op het internet. Hiermee, kun je net als bij ICQ, elkaar berichtjes sturen, tevens heb je de mogelijkheid om direct, door op de naam je rechtermuisknop in te drukken, een sms berichtje te sturen!!

Ik heb het net even uitvoerig getest, en het werkt leuker dan ICQ. I.p.v het irritante "oh oh "geluid, hoor je een lieflijk *kus* geluidje als je een berichtje binnen krijgt.

Je kunt het hier downloaden.

Volgens de site kun je helaas maar 30 sms berichtjes per maand versturen. Voor de rest werkt het net zo als ICQ.

I.p.v het duffe groene bloemetje in je taakbalk, krijg je nu de letter "B" Zodra er een berichtje binnenkomt hoor je dus dat geluidje en springt er een vrolijk poppetje op en neer in je taakbalk, als je daar dan vervolgens op klikt, komt het berichtje in je scherm, net als bij ICQ.

Wil je iemand een berichtje sturen, rechtermuisknop op de naam, en je hebt verschillende keuze mogelijkheden.

Nou Babbler ze en lees hier verder over andere Babbler-ervaringen van FOK!kers.

Geen Olympische Spelen voor Jong Oranje

Het is de selectie van Jong Oranje niet gelukt om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Sydney. Het olympisch voetbalelftal verloor tijdens het EK in Slowakije de derde groepswedstrijd met 1-0 van Jong Spanje. Angulo scoorde voor Spanje het enige doelpunt van de wedstrijd.

Nederland wist in de tweede helft het net wel 1 maal te bereiken via Musampa, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hands.

Laten we maar hopen dat de "grote" jongens van Oranje het straks beter doen .

Navratilova vraagt Siemerink

MeneerTim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Navratilova, de tennislegende, heeft Jan Siemerink gevraagd aan haar zijde te tennissen op het mix toernooi van Roland Garros. Siemerink zei erg vereerd te zijn en de aanbieding aan te nemen. De mix is dan ook het enige onderdeel waar Siemerink aan mee doet aangezien hij zich niet heeft geplaatst voor de singles.

Ik wist niet dat Martina nog leefde .
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.