FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 mei 2000

Konterman naar Glasgow Rangers

boud2k had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bert Konterman gaat Feyenoord definitief verlaten. De transfer van de Oranje-international krijgt binnen 48 uur zijn beslag. Feyenoord en Glasgow Rangers zijn in onderhandeling over de afkoopsom voor de 29-jarige centrumverdediger, die met het Nederlands elftal in Zwitserland verblijft. Het bedrag dat Feyenoord uiteindelijk gaat incasseren zal rond de vijftien miljoen gulden liggen.

Tis veel geld, maar toch liever Bertje in de kuip

Club voor Gevaarlijke Sporten

De 44-jarige Stella Young was wel iets gewend als proefkonijn van haar man, die lid is van de Britse Club voor Gevaarlijke Sporten. Helaas ging er maandag ff wat fout bij het ow zo bekende "katapultvliegen".

Stella liet zich door een middeleeuwse katapult weg schieten en kwam, zoals berekend, 40 meter verder in een vangnet terecht. In plaats van een zachte landing veerde ze vervolgens weer omhoog om 10 meter verder met een harde klap op de grond terecht te komen, waarbij ze haar bekken brak.

De droge opmerking van haar echtgenoot was: "Hmm, we zullen volgende keer een iets groter net moeten hebben" .

Oranje politie-site

De politie in Amsterdam heeft vandaag een website geopend op internet waarop voetballiefhebbers die naar de hoofdstad komen voor EK 2000 informatie kunnen vinden. De website bevat negen pagina's in zeven talen die geheel gewijd zijn aan het voetbalevenement.

Ik ben beieuwd of ze tijdens het EK ook in oranje uniformpjes gaan lopen

Je vindt de oranje politiesite hier.

  

Finidi wil terug naar Ajax

MeneerTim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Finidi George voelt er veel voor om terug te keren bij Ajax. Dat verklaart zijn manager Winnie Haatrecht. Trainer Co Adriaanse zegt de mogelijkheden om Finidi aan te trekken te willen onderzoeken. Finidi vertrok na de champions League-winst in 1995 naar Real Betis Sevilla, dat dit seizoen mede onder Guus Hiddink naar de tweede diviesie degradeerde. Mede door het weggevallen van de chronisch geblesseerde Brian Laudrup heeft Ajax behoefte aan een rechterspits.

Aanslag van F 70,000 voor Davids reclame

De Rotterdamse belastingdienst heeft een aantal fikse aanslagen in petto voor vier multinationals, waaronder Nationale-Nederlanden, die momenteel gigantische EK-reclames op hun hoogbouwgevels hebben aangebracht.

Inspecteurs van de gemeentelijke belastingdienst zijn momenteel drukdoende om de afmetingen van deze zogeheten buildingbillboards in kaart te brengen. De interesse gaat vooral uit naar de reusachtige afbeelding van Edgar Davids op het Nationale-Nederlanden-kantoor (op 2 gebouwen zijn zowel aan de voor als achterzijde afbeeldingen te zien van Edgar Davids. Op het hoogste gebouw schopt hij een bal 'door' het wat lagere gebouw. De voor en achterkant van het gebouw tonen voor en achteraanzicht van deze 'actie' van Davids) en van het Franse l'Oreal-fotomodel Laetitia Casta op de gevel van het Nedlloyd-gebouw.

"Eind van het kwartaal, ergens in juni, rolt bij de bewuste ondernemers een aanslag in de bus", bevestigt een woordvoerster van de Rotterdamse dienst gemeentelijke belastingen. Ze worden aangeslagen op grond van de precario- en reclamerechten. Concreet moet maandelijks 7,20 gulden per vierkante meter worden betaald.

De ruim 10.000 vierkante meter grote Edgar Davids gaat Nationale Nederlanden en Nike in elk geval ruim 70.000 gulden per maand kosten.

Volgens een woordvoerder van Nationale Nederlanden komt dit volledig uit de lucht vallen. De gemeente Rotterdam had laten doorschemeren dat Oranje-uitingen op het Nationale Nederlanden gebouw bijzonder gewaardeerd zouden worden.
"Met de afbeelding hebben wij de stad die straks wereldwijd in de belangstelling staat, extra willen opfleuren. Dat datzelfde Rotterdam ons nu gaat belonen met een belastingaanslag is op zijn zachtst gezegd flauw."

Maar de belastingdienst is niet te vermurwen. "Voor reclame-uitingen die vanaf de openbare weg te zien zijn, moet nu eenmaal worden betaald. Dat mag deze ondernemers dan misschien niet bekend zijn, hun reclamejongens weten dat heel goed", aldus de zegsvrouw.



Lullig...

Computeranimaties tijdens EK

De NOS zet tijdens het EK een nieuw middel in voor de analyse van wedstrijdbeelden. Het is een computer die een wedstrijdfragment omzet in een animatie, waarin het onderwerp van het fragment vanuit alle mogelijke gezichtspunten bekeken kan worden.
Volgens NOS-regisseur Martijn Lindenberg kan aan de hand van zo'n animatie met 95 tot 98 procent zekerheid worden vastgesteld wat er tijdens een onoverzichtelijk spelmoment in werkelijkheid is gebeurd.

De animatie levert beelden op die eruit zien alsof een camera volledig vrij rond en boven de spelers kan bewegen. Is er op de echte beelden niet goed te zien of een speler hands maakt, een klap uitdeelt of buitenspel staat; de animatie laat schijnbaar moeiteloos de speler vanuit een goede hoek zien.
Dat kan zijn vanuit de plek waar een scheids- of grensrechter staat, of waar een keeper op het punt staat een strafschop te keren.

Het kost de computer een kwartier rekenwerk om de beelden samen te stellen. Ze zullen daarom vooral te zien zijn tijdens de gebruikelijke analyses na afloop van een wedstrijd.

Kunnen ze niet gewoon FIFA2000 gaan spelen ofzo ?

Vuurwerkbranche gaat schade claimen

Chase had ons via de newssubmit het volgende te melden:
De vuurwerkbranche wil dat de overheid opdraait voor de financiele verliezen die door de vuurwerkramp in Enschede worden geleden. Door de ramp liggen vooral jonge bedrijven stil en zitten werknemers werkloos thuis.
Voorzitter Wagenvoort van de branche constateerde in het Radio 1 Journaal dat de staat aantoonbaar heeft gefaald. Hij doelde onder meer op de vergunning aan Fireworks en het toezicht op de naleving van de wetgeving.

Het is voor Wagenvoort onbegrijpelijk dat de opslag in gewone zeecontainers was toegestaan.
Hoe hoog de schadeclaim gaat worden is nog onduidelijk...

Comment by Chase:
Moeten we de vuurwerkbranch nu ook zielig gaan vinden en een inzamelingsactie vuur hun organiseren? Als ze de claim krijgen, kunnen ze dan garanderen dat er geen ongelukken meer gebeuren?

Problemen bij Soneraplaza/Quicknet

Soneraplazagebruikers hebben de laatste tijd grote problemen met de internet-via-de-kabel-aanbieder. Onze eigen Ted meldt mij zojuist dat hij al ruim 12 uur geen verbinding heeft, behalve met de site van soneraplaza zelf. Een kort bezoekje aan hun 'forum' leert me dat er zelfs mensen zijn die al twee dagen hun internetverbinding moeten missen.

Een kleine greep uit de berichtjes aldaar:

"IK WORD EEN BEETJE DOODZIEK VAN QUICKNET KAN ALWEER 2 DAGEN HET INTERNET NIET OP KUNNEN WE NU 'S NIET MET Z'N ALLE HIER IETS AAN DOEN ????????"

"Ook ik ben der schijtziek van, kan nog niet eens een fatsoenlijke mail versturen. Ik heb nu sinds een maand sonera en heb niks dan ellende"

"ik kan sinds gisteren ook niet meer het internet op en daar betaal je dan bijna 80 piek per maand voor, ik denk er serieus over om m'n abonnement bij sonera op te zeggen en over te stappen naar bART"


De problemen met Sonera/Quicknet zijn niet nieuw. Zelf had ik destijds met Sonera/Quicknet ook niets anders dan problemen en ellende. Hoe lang de uitval van Sonera/Quicknet nog gaat duren is onbekend. Op hun site, de enige site die de quicknetters nog WEL kunnen bereiken, maakt Sonera/Quicknet geen enkele melding van de downtime. Gebruikers die willen weten wat er aan de hand is kunnen immers voor 22ct per minuut de helpdesk raadplegen

Andie MacDowell klaagt Wal-Mart aan

Actrice en model Andie MacDowell beschuldigt Wal-Mart ervan zonder toestemming posters van haar te hebben gebruikt in ten minste twee winkels. Ze eist hiervoor nu één miljoen dollar schadevergoeding.
Wal-Mart (een grote Amerikaanse winkelketen waar ze werkelijk ALLES verkopen) zou grote, duidelijke afbeeldingen van de actrice op de juwelenafdeling hebben hangen.
Volgens haar advocaat wordt het imago van de actrice beschadigd door het onrechtmatig gebruik.

Is één miljoen dollar niet een KLEIN beetje overdreven ?

115000 piek voor Hollandse Nieuwe

Het eerste vaatje Scheveningse haring van dit jaar blijft in Scheveningen. Vishandel Wout Taal kocht het vaatje beste kwaliteit Hollandse nieuwe voor het recordbedrag van 115.000 gulden op de Scheveningse visafslag.
Daarmee was hij grote bieders als Heineken, Bols en Rabobank de baas
De opbrengst komt ten goede aan de Nederlandse gehandicapten-sport.

Misschien een omkoopsom voor KLM om ook rolstoeltennissers toe te laten in hun vliegtuigen ?

Nep-naakt blijkt nep-bericht

zetabit had ons via de newssubmit het volgende te melden:
De districtschef van de politie in Venray heeft dinsdag enkele agenten op het matje geroepen omdat die misbruik zouden hebben gemaakt van het computersysteem van de politie. De agenten hadden voor de grap een nepschennispleger op de bon gegooid.

De agenten die de man op de bon geslingerd hadden voor het dragen van een huidkleurig adamskostuum, blijken dit voor het vrijgezellenfeest gedaan te hebben waar de man aan meedeed. Hoewel het een nep-bon was, is het toch in de politiecomputer gezet, waardoor het later bij de media terecht kwam.
De agenten zijn al op het matje geroepen dat meedoen aan een vrijgezellenfeestje wel is toegestaan, maar zeker niet zover mag gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.