Vijf gametips voor de maand november

2. Need for Speed Payback

Payback voor Need for Speed kun je op twee manieren opvatten. Het vorige deel was qua acteerprestaties echt matig te noemen en de stad was compleet leeg als het ging om inwoners op de weg. Niet bepaald 'immersive' dus. Met Need for Speed Payback wil EA daar wat aan doen. Geen bro-fisting LOI-acteurs maar terug naar CGI-personages. De ontwikkelaar Ghost Games wil terug naar de roots van de serie en daar horen onder andere wilde politie-achtervolgingen in.

Maar niet alleen de politie zit je op de hielen, ook The House. Dat is een criminele organisatie die de grote jongen in de onderwereld van Fortune Valley is, de fictieve omgeving dat erg lijkt op een omgeving als Las Vegas. Je zit in een team met Tyler Morgan 'The Racer', Mac 'The Showman' en Jess 'The Wheelman'. Waarom weten we nog niet, maar ze willen wraak nemen op The House.

Op Gamescom mocht ik al een missie en een arcade-modus spelen, om een beetje een gevoel te krijgen. De AI ramde me in zo'n arcade-race zo van de weg dat ik laatste werd. Ik hoop nog steeds dat het een bewuste actie was, want dan wordt het racen tegen zelfs de AI toch een stuk interessanter dan ooit te voren. We gaan het vanaf 10 november te weten komen, want dan komt Need for Speed Payback uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.