Vijf gametips voor de maand november

5. Dishonored 2

 

Het is bijna tijd om weer in de huid te kruipen van Corvo Attano, bodyguard van het adellijk huis in het fictieve keizerrijk The Empire of the Isles. Stealth/action-adventuregame Dishonored 2 biedt spelers dit keer de keuze om naast Corvo als dochterlief Emily te spelen, een stuk aantrekkelijker maar niet minder dodelijk personage.

Net zoals het vorige deel leunt de game zwaar op het stealth-aspect. Beide personages hebben hun eigen unieke vaardigheden en alle situaties kunnen weer op verschillende manieren aangepakt worden. Zo kun je kiezen voor de subtiele benadering of voor de frontale aanval, waarbij uiterst gewelddadige moordmethodes niet geschuwd worden. Ook is de terugkeer van het 'chaos'-systeem bevestigd. Dit systeem houdt bij in hoeverre de wereld 'destabiliseert' door de moorden die gepleegd worden en is afhankelijk van wie er omgelegd worden.

De gameplay die tot nu toe is getoond laat weinig aan de verbeelding over en Dishonored 2 lijkt evenals zijn voorganger weer een geweldige ervaring te worden. Op 11 november kunnen we ermee aan de slag op Xbox One, PlayStation 4 en pc.