Vijf gametips voor de maand november

4. Watch Dogs 2


Watch Dogs is voor velen nog altijd een grote teleurstelling. De game kwam niet op het niveau die men had verwacht na de trailers van Ubisoft. Grafisch voldeed de game niet aan de trailers en de gameplay was erg repetitief. Watch Dogs 2 lijkt een groot aantal van de problemen op te lossen.

Deel 2 speelt zich niet meer af in Chicago, maar in San Francisco (uiteraard inclusief bekende landmarks). De map is gevarieerd, leeft en is wederom erg groot. De map is dan ook niet beperkt tot enkel San Francisco: je kunt uitstapjes maken naar aangrenzende gebieden, waaronder Oakland. Hier begint het verhaal van Marcus Holloway, de protagonist van deel 2. Aiden Pearce zal tot de vreugde van velen niet terugkeren (tenminste, als speelbaar personage).

Uiteraard staat hacken ook centraal in deel 2, maar Marcus heeft een aantal nieuwe speeltjes tot zijn beschikking. Zo kan hij telefoons laten overhitten (relevanter dan ooit), waardoor deze ontploffen en voor afleiding zorgen. Ook kan hij auto’s een andere kant op laten sturen (politiewagens in de achtervolging? Geen probleem!) en maakt hij het luchtruim onveiling met een Drone. Deze geeft extra mogelijkheden om apparaten te hacken en om signalen te achterhalen. Meer mogelijkheden dus om mee aan de slag te gaan, wat het repetitieve element moet verminderen.

Wat daar ook bij zal helpen is een uitgebreidere multiplayer. Waar je in deel 1 voornamelijk als kat-en-muis iemand anders moest onthullen, kun je in deel 2 ook daadwerkelijk samenspelen. Hierbij kun je samen missies aannemen en op diverse manieren voltooien. Het zal niet aan iedereen besteed zijn, maar een naadloze multiplayerervaring in een game als Watch Dogs is alleen maar een plus.

Het lijkt er dan ook op dat Watch Dogs het typische Ubisoft-syndroom heeft: deel 2 is (bijna) altijd beter dan deel 1. Watch Dogs 2 ziet er veelbelovend uit en lijkt dit keer de beloofde hype waar te maken. Of dat echt lukt gaan we zien vanaf 15 november op PlayStation 4 en Xbox One en vanaf 29 november op pc.