Vijf gametips voor de maand november

3. Pokémon Sun en Moon


Pokémon kent een rijke geschiedenis die constant wordt aangevuld. Sun en Moon brengen ons naar het zonnige Alola, waar we weer een flink aantal nieuwe Pokémon kunnen vangen.

De puristen hebben het maar zwaar. Het totaal aantal Pokémon komt boven de 700 te liggen, maar voor hen is er een oplossing bedacht: Alola Pokémon die zich hebben aangepast aan het klimaat van de Alola-regio. Denk aan een Alola Vulpix, die nu van het ijs-type is of Alola Exeggutor, die is gegroeid tot een ware palmboom. Uiteraard zijn er ook genoeg originele Pokémon bijgekomen: van een zandkasteel-Pokémon tot een neppe Pikachu.

Naast nieuwe Pokémon biedt Sun en Moon ook een nieuwe regio, Alola zoals gezegd, met een nieuwe grafische engine. We zijn niet langer gebonden aan het chibi-uiterlijk van X en Y. Verhoudingen zijn beter, de camera is anders en eigenlijk ziet het er gewoon sfeervol uit. De invloeden uit Hawaii zijn opvallend en maken de wereld herkenbaar.

Dit alles wordt bij elkaar gebracht door de tijdloze RPG-gameplay van Pokémon en een hoop nieuwe features, zoals Pokéride (waarmee je nieuw terrein kan bereiken), de Rotom Pokédex, Poké Pelago (een hub voor de Pokémon die je opslaat in je pc), Festival Plaza (hub voor alle draadloze features, waar ook unieke items te koop zijn), de Battle Tree (waar je kunt vechten tegen en met oude bekenden), een nieuwe modus voor multiplayer (battle royale) en nog meer. Het belooft de meest vernieuwende Pokémon-generatie ooit te worden.

Ook de demo van de games is goed ontvangen (met meer dan 3,5 miljoen downloads) en hoewel deze van korte duur was, is wel duidelijk dat de game goed draait en weer puur plezier betekent. Het is afwachten of The Pokémon Company nog meer verrassingen in petto heeft, maar ook al is dat niet zo is er genoeg voor nieuwe en oude fans om mee aan de slag te gaan.

Pokémon Sun en Moon zijn vanaf 23 oktober beschikbaar voor Nintendo 3DS.