Chuwi iLife V5S, zuigen en dweilen voor $129,99

3. Design en bouwkwaliteit

 

De V5 Pro/S is vrijwel 100% gelijk aan de V5 die al uitgebreid is besproken in de vorige review uit eind 2015. Nog steeds werkt deze V5 dus als we het hebben over betrouwbaarheid is mijn ervaring positief daarmee. Ik zal verder nog eerst ingaan op de kleine veranderingen van de Pro/S versie en als je nog niet bekend was met de V5 vind je daarna nog een stukje herhaling van dat model.

Daarmee komen we dus op de dweilfunctie die nieuw is, de Pro beschikt over dezelfde mop als de voorganger die je onder aan de stofzuiger klikt alleen is er nu gelukkig ook de mogelijkheid tot daadwerkelijk dweilen. Dit gaat met een 300ml watertankje wat je in de machine zet. Hoe dit exact werkt is vrij simpel, er zit een soort vertrager in zodat het water gewoon door middel van de zwaartekracht er uitloopt en op de dweil druppelt. Over of dit nu de beste manier van dweilen is vind je meer in het volgende hoofdstuk over de praktijktest. 

v5pro-watertank (Foto: rene90)

v5pro-watertank2 (Foto: rene90)

v5pro-watertank3 (Foto: rene90)

v5pro-onderkant (Foto: rene90)

De verdere bouwkwaliteit is heel degelijk en de V5 Pro weegt ook best wat met zijn 2 kilo. Het gehele gevoel van het apparaat is dat het niet zo'n goedkoop ding is, maar behoorlijk stevig en ook met goede materialen. Zo merk je dit al bij de wieltjes die van stevig rubber zijn en ook waar een soort veer achter zit zodat ze een paar centimeter kunnen uitsteken als dat nodig is (bij de overgang naar een andere ondergrond). Ook kan je de borsteltjes zien die hun werk goed doen, en de metalen contacten voor het opladen. 

stofzuiger-onderkant (Foto: rene90)

Sowieso vind je rondom 14 sensoren. Allen bedoeld om te zorgen dat hij niet botst tegen muren en hij dus nog effectiever kan werken. Als hij dan toch met één van die sensoren de tafelpoot niet opmerkt, stoot hij er tegenaan met zijn stootrand en wijkt hij uit. Ook dit zit goed in elkaar en de gehele rand reageert goed als je deze induwt. 

stofzuiger-sensor1 (Foto: rene90)

Deze sensoren worden ook gebruikt om het basisstation weer terug te vinden. In dit station zitten namelijk weer ontvangers zodat hij weet waar hij naartoe moet zodat je, in theorie, nooit de stofzuiger onder een bank vandaan hoeft te trekken. Mocht je het niet nodig vinden dat hij telkens terug gaat om zijn station te zoeken kan je hem ook opladen via de aansluiting die op de stofzuiger zelf zit waar je ook een aan/uit-knop vindt. 

Een opmerking bij het basisstation is wel dat deze niet voldoende grip heeft en je deze dus tegen een muur zal moeten zetten of met een beetje tape op de grond vast moet zetten. 

stofzuiger-basis (Foto: rene90)

Dan hebben we nog de afvalbak zelf met een volume van 0,3 liter. Er is geen sensor om je te vertellen hoe vol hij zit dus dit zal je zelf moeten controleren. Dit gaat echt wel heel makkelijk door de klep open te maken en op die manier het bakje eruit te schuiven. Het afvalbakje beschikt over een HEPA-filter, hoewel ik niet kan zeggen waar het dan exact aan moet voldoen. Wel zit er dus een extra filter voordat de lucht weer uit de stofzuiger komt. 

Het afvalbakje kan je makkelijk schoonmaken, omdat je alle filters eruit kan halen en hem zo kan afspoelen onder de kraan. 

v5pro-design2 (Foto: rene90)

stofzuiger-afval2 (Foto: rene90)

De afstandsbediening is nu wel in het Engels. Spreekt voor zich en alleen de 'schedule'-knop heb ik een paar keer gebruikt en daarna nooit meer de afstandbediening echt gebruikt.

 

stofzuiger-remote2 (Foto: rene90)