Tapia langere tijd uit de roulatie bij Feyenoord

Renato Tapia is voorlopig niet inzetbaar voor Feyenoord. Dat melden de Rotterdammers dinsdagavond via de officiële kanalen.

Hoe lang de Peruviaans international exact toe moet kijken, maakt de club echter niet bekend. Dat is onderdeel van het nieuwe beleid, waarin de club zich terughoudender opstelt met privé-informatie over spelers. De middenvelder is dus voor 'langere tijd' uitgeschakeld wegens een knieblessure.

Tapia, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, raakte onlangs geblesseerd op het WK in Rusland, waar hij aan deelnam namens Peru. In de laatste groepswedstrijd tegen Australië liep de 22-jarige middenvelder een kwetsuur aan de knie op en moest zich na 63 minuten spelen laten vervangen. Tapia begon de verloren eerste groepswedstrijd tegen Denemarken nog in de basis en maakte toen bijna de negentig minuten vol.

In het tweede duel met Frankrijk, dat eveneens verloren werd, verdween hij naar de bank, om in de gewonnen wedstrijd tegen the Socceroos wel weer aan de aftrap te verschijnen. Afgelopen seizoen kwam Tapia, die in 2016 voor anderhalf miljoen euro werd overgenomen van FC Twente, tot vijftien wedstrijden in de Eredivisie namens de Rotterdammers. Hierin wist hij eenmaal te scoren.

De Rotterdammers zijn naar verluidt dichtbij het huren van Jordy Clasie, die op dezelfde positie uit de voeten kan als Tapia. De middenvelder staat onder contract bij Southampton, maar komt daar nauwelijks aan spelen toe. Daarom hoopt de Oranje-international zijn carrière nieuw leven in te blazen bij de club waar hij zijn debuut beleefde.