Racetalent Van Kalmthout domineert in straten Toronto

Coureur Rinus van Kalmthout heeft in het Amerikaanse Pro Mazda Championship, twee niveau's onder de IndyCar Series, twee soevereine zeges geboekt in de straten van Toronto. Zowel op zaterdag als zondag stond er geen maat op de 17-jarige Hoofddorper, die in de VS als Rinus VeeKay door het leven gaat.

Begin maart had Van Kalmthout in de straten van St Petersburg in Florida al beide races gewonnen, maar daarna lukte het op de gewone circuits en ovals niet om nog een zege te pakken. In Toronto keerde men dus weer terug op een stratencircuit en dat ging perfect voor de jonge Nederlander.

In de vrije trainingen was hij al razendsnel en voor beide races veroverde hij de poleposition. In beide races was het recept vrijwel hetzelfde: al snel reed Van Kalmthout ver weg, meerdere keren kwam alles door de safety car weer bij elkaar, maar keer op keer reed hij gelijk weer ver weg van het veld om uiteindelijk de race te winnen.

"Het was een fantastisch weekend, alles klopte", reageerde de door Jumbo gesteunde coureur. De Brit Harrison Scott zorgde zaterdag voor het nodige spektakel: hij ging in de fout bij het aanremmen voor een bocht en dat resulteerde er, zoals hieronder te zien is, in dat hij meters door de lucht vloog. Gelukkig was hij na afloop wel in orde.