Lords of the Fallen 2 nog niet geveld

Vrijwel direct na de release van Lords of the Fallen in oktober 2014 kondigde uitgever CI Games aan dat er een tweede deel zou komen. Ondertussen zijn we bijna vier jaar verder en leek de actie-rpg van de aardbodem verdwenen. Tot nu, want CI Games heeft een nieuwe ontwikkelaar gevonden voor Lords of the Fallen 2.

De Poolse ontwikkelaar gaat in zee met Defiant Studios. Dit is een relatief nieuwe en kleine ontwikkelaar, die wel pronkt met medewerkers die bij Avalanche Studios vandaan komen, bekend van de Just Cause-serie.

“We hebben met een aantal gerenommeerde studios gepraat die interesse hadden in het maken van de nieuwe LOTF. Uiteindelijk hebben we voor Defiant gekozen omdat we het meest onder de indruk waren van hun gameconcept, productie-ervaring en de ervaring van hun medewerkers,” aldus Marek Tymiński, de directeur van CI Games.

David Grijns van Defiant Studios steekt zijn enthousiasme ook niet onder stoelen of banken: “Ons team is erg enthousiast om de nieuwe LOTF te maken, al direct vanaf het moment dat we aan de pitch gingen werken. In het bijzonder zijn we erg blij met de creatieve vrijheid die we krijgen van CI Games.” Of deze vrijheid Lords of the Fallen 2 meer een eigen gezicht gaat geven dan de eerste game, is afwachten. Ondergetekende heeft zich prima vermaakt met Lords of the Fallen, maar veel mensen vonden het vooral een slecht aftreksel van Dark Souls.

Lords of the Fallen (Foto: City Interactive)