Gemengd succes Nederlandse dubbelaars op Roland Garros

De diverse dubbelspeltoernooien op Roland Garros hebben voor de Nederlandse tennissers gemengd succes opgeleverd. In het gemengd dubbelspel ging het goed: Demi Schuurs en Matwé Middelkoop zorgden voor een verrassing door de Taiwanese Chan Hao-ching en haar Nieuw-Zeelandse partner Michael Venus, als zesde geplaatst, met 6-3, 6-2 te kloppen.

Ook Kiki Bertens en de Zweedse Johanna Larsson begonnen prima. In de eerste ronde van het damesdubbeltoernooi werden de Russische dames Alla Kudryavtseva en Veronika Kudermetova met 7-5, 6-2 aan de kant schoven. Lesley Kerkhove en de Wit-Russische Lidziya Marozava dolven in de eerste ronde het onderspit tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova en de Australische Samantha Stosur: 6-3, 6-4.

Bij de mannen viel het doek al gelijk voor Jean-Julien Rojer en zijn Pakistaanse partner Aisam-ul-Haq Qureshi. De twee speelden tegen de op het laatste moment opgetrommelde duo Evgeny Donskoy (Rusland) en Miguel Angel Reyes-Varela (Mexico) en die lieten hun zeldzame kans niet liggen: 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Samen met de Canadees Adil Shamasdin ging ook Sander Arends gelijk onderuit: de als tweede geplaatste Oliver Marach en Mate Pavic waren met 6-2, 6-2 te sterk voor de Fries en zijn kompaan.