Uitslag Vitesse - ADO Den Haag

Vitesse heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen opnieuw van ADO Den Haag.

Na de ruime overwinning in Den Haag (2-5) kon er voor Vitesse nog weinig misgaan in de terugwedstrijd in de Gelredome. De thuisploeg had al wat kansjes gemist toen het na een halfuur 1-0 werd. Uit een pass van Roy Beerens schoot Tim Matavz de bal hard achter ADO-keeper Indy Groothuizen.

Kort daarna werd de score al bijna verdubbeld toen Bryan Linssen een schietkans kreeg. Hij mikte net naast. Aan de andere kant moest Jeroen Houwen, de 22-jarige keeper van Vitesse, ingrijpen bij een poging van Björn Johnsen. Alexander Büttner was nog dicht bij een tweede Arnhemse treffer met een schot op de paal.

De tweede helft was een minuut of acht oud toen de gastheer toch de voorsprong uitbreidde. Linssen bediende Mason Mount, die van dichtbij scoorde. Even later deed ADO toch iets terug. Johnsen legde de bal met het hoofd klaar voor Abdenasser El Khayati en hij knalde met rechts raak.

ADO had in Arnhem het meeste balbezit en de ploeg van coach Alfons Groenendijk kreeg ook kansjes om gelijk te maken. Houwen stond een treffer van Sheraldo Becker in de weg en even later knalde Johnsen de bal hard over het doel. Vitesse hield de voorsprong echter vast en speelt dinsdag en volgende week zaterdag in de finale tegen FC Utrecht of sc Heerenveen.