WK-droom Dani Alves spat uiteen door blessure

Dani Alves komt definitief niet in actie tijdens het WK in Rusland. De rechtsback van PSG heeft zijn kruisband beschadigd, aldus Braziliaanse media.

De 35-jarige Braziliaan ging dinsdagavond met de Franse beker aan de haal, maar hij liep daarbij wel een blessure op. De rechtsback van Paris Saint-Germain ging tien minuten voor tijd naar de grond en moest enkele minuten later gewisseld worden in duel met derdeklasser Les Herbiers.

Direct werd aangenomen dat zijn WK in gevaar zou zijn, maar zijn club koesterde een dag later nog hoop dat de schade mee zou vallen. Nu weten onder meer FOX Sports Brasil en Globo Esporte te melden dat de oud-speler van Barcelona en Juventus niet op tijd fit zal zijn.

De voorste kruisband van zijn rechterknie is beschadigd en de laatste kans om nog aan een mondiaal eindtoernooi deel te nemen is daarmee definitief vervlogen. De Braziliaanse media laten weten dat het minimaal zes weken gaat duren voor hij weer een bal mag aanraken terwijl het WK al op het punt van beginnen staat.