Del Potro klopt Federer en wint eerste masterstitel

Tennisser Juan Martin del Potro heeft voor het eerst in zijn loopbaan een masterstoernooi gewonnen. De Argentijn was in een fraaie finale in Indian Wells te sterk voor vijfvoudig winnaar Roger Federer: 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2).

Federer en Del Potro speelden al veel grote partijen tegen elkaar: tien keer op een Grand Slam, drie keer op de ATP Finals en een halve finale van de Olympische Spelen. De Zwitser schreef tot zondag al 27 keer een masterstoernooi op zijn naam, maar Del Potro stond nog altijd op slechts drie - allemaal verloren - finales.

Een break op 2-2 leverde Delpo de winst in set één op, waarna een bijzonder mooie tweede set pas in een tiebreak beslist werd. Del Potro kreeg er een matchpoint, maar maakte dat niet af, en zag hoe Federer op zijn zevende setpoint eindelijk toe kon slaan. 

De Zwitserse grootheid leek het in set drie af te gaan maken, nadat hij de Argentijn op 4-4 brak, maar die sloeg dan weer drie matchpoints weg en brak Federer terug. Het ging wederom naar een tiebreak, waarin Del Potro dit keer te sterk was en Federer diens eerste nederlaag van het jaar toediende.