Van Wolfswinkel: "Dat is toch wel heel erg gaaf"

Een aantal goede gesprekken overtuigden Ricky van Wolfswinkel afgelopen zomer om de overstap te maken van Vitesse naar FC Basel.

De spits kende een uitstekend seizoen bij Vitesse en de Zwitsers hadden afgelopen zomer drieenhalf miljoen euro over om hem over te nemen van de Arnhemmers. "Trainer Raphaël Wicky, technisch directeur Marc Streller en clubicoon Alexander Frei hebben alle drie los van elkaar wedstrijden bezocht. We raakten in gesprek en ik werd steeds enthousiaster", vertelt Van Wolfswinkel in een interview met Voetbal International.

Toen de 29-jarige Nederlander zijn contract had getekend bij de Zwitserse grootmacht kreeg hij een berichtje van tennislegende en FC Basel-fan Roger Federer. "Hij had een bericht voor me. Ricky, welkom bij FC Basel. Heel veel succes bij onze mooie club! Dat is toch wel heel erg gaaf."

Niet alleen Van Wolfswinkel was in beeld bij Basel. "De club maakte de keuze tussen mij en Sébastien Haller. De keuze viel op mij, en ik begreep dat mijn karakter de doorslag gaf. De manier waarop ik me in het veld opstelde naar mijn medespelers, onder meer nadat ik had gescoord. Daar hechtten ze blijkbaar veel waarde aan, want het moet bij de open cultuur van de club passen."