PSV moet Van Ginkel missen: "Erger dan we dachten"

Phillip Cocu kan nog altijd niet beschikken over Marco van Ginkel. De blessure van de middenvelder is ernstiger dan van tevoren gedacht werd. Vanwege een knieblessure staat Van Ginkel al enkele weken langs de kant. Er werd verwacht dat de middenvelder snel terug zou keren, maar zijn rentree laat langer op zich wachten dan gedacht. Van Ginkel kan ook komend weekend tegen Heerenveen niet in actie komen.

"Het is wat erger dan we op voorhand hadden gedacht", vertelt Cocu tijdens de persconferentie. "Het gaat wel wat beter, maar hij is nog niet aangesloten bij de groepstraining. Vooralsnog werkt hij nog aan zijn herstel."

Bart Ramselaar neemt zijn rol over en daar is Cocu tevreden over. "Hij vult zijn nieuwe rol en positie goed in. De samenwerking met Jorrit Hendrix wordt iedere wedstrijd beter. Daar besteden we op de training ook veel aandacht aan."

PSV verloor eerder dit seizoen van Heerenveen. "Het was één van onze slechtste wedstrijden tot nu toe. Binnen acht minuten stonden we al met 2-0 achter en dat kostte ons de wedstrijd. Heerenveen is een tegenstander waar we het altijd lastig mee hebben. We weten dat we elke wedstrijd alles moeten geven om een resultaat te halen, dat zal zaterdag ook zeker zo zijn."