Feyenoord is Van der Heijden tot twee maanden kwijt

Feyenoord is Jan-Arie van der Heijden de komende zes tot acht weken kwijt. De verdediger heeft een spierscheuring in zijn kuit opgelopen. Daar heeft hij zo’n anderhalve maand voor nodig om volledig van te herstellen. De blessure van Van der Heijden is een aderlating voor de Rotterdammers, zeker omdat deze week ook Eric Botteghin geblesseerd raakte.

Van der Heijden raakte dinsdagavond in de warming-up voor het duel met Napoli (3-1) geblesseerd. Zo is de regerend landskampioen het vaste verdedigingsduo voorlopig kwijt, want Botteghin raakte tegen NAC Breda ernstig geblesseerd. Hij kampt met een kruisbandblessure en is tot na de winterstop uitgeschakeld.

Botteghin en Van der Heijden werden tegen Napoli vervangen door Renato Tapia en Jeremiah St. Juste. Tapia werd zo’n twintig minuten voor tijd vervangen door Sven van Beek, die na lange tijd zijn rentree maakte. Feyenoord moet het tegen AZ, PEC Zwolle, Ajax, Roda JC en ADO Den Haag doen zonder Van der Heijden. Ook de dubbele ontmoeting met Shakhtar Donetsk in de Champions League moet hij aan zich voorbij laten gaan.