Belgische tennissers naar finale Davis Cup

De Belgische tennissers hebben zich zondag geplaatst voor de finale van de Davis Cup, na 2015 de tweede keer in drie jaar. Australië stond in Brussel na de eerste drie wedstrijden op een 1-2 voorsprong, maar daar kwam zondag verandering in.

Nyck Kyrgios begon nog prima door David Goffin de eerste set via de tiebreak af te snoepen, maar de Belgische kopman kwam vervolgens beter in zijn spel. Hij stond geen set meer af en trok de stand volledig gelijk: 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-4. Steve Darcis en Jordan Thompson duelleerden daarna om een plek in de finale en dat werd nauwelijks spannend. Thompson kon zijn Belgische opponent simpelweg niet de baas en ging in drie sets onderuit: 6-4, 7-5, 6-2.

In Lille had Frankrijk na de tweede dag een 2-1 voorsprong in handen tegen Servië. Dusan Lajovic begon zondag uitstekend tegen Jo-Wilfried Tsonga en won de eerste set ruim, waardoor de Serviërs hoop hielden. Tsonga herpakte zich echter en gaf Lajovic alleen in de derde set nog een kans, maar die kon de Serviër niet pakken: 2-6, 6-2, 7-6 (5), 6-2. Het duel tussen Lucas Pouille en Laslo Dere werd niet meer gespeeld.