Wellens wint GP de Wallonie

Tim Wellens heeft de GP de Wallonie op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto Soudal zou op zestien kilometer van de streep zijn medevluchters achterlaten en zou solo aankomen op de Citadel van Namen. Tony Gallopin maakte het af voor Lotto Soudal met een tweede plaats. Op plaats vier was er er met Tiesj Benoot nog een renner van de Belgische formatie.

Op veertig kilometer van de streep waren de vroeg vluchters gegrepen, waarna het peloton in meerdere groepen brak door de waaiers. In de voorste groep zouden 25 renners zitten met daarbij als belangrijke rennersTim Wellens, Tony Gallopin, Tiesj Benoot, Jan Bakelants, Dylan Teuns en Fernando Gaviria. Er was met Taco van der Hoorn ook één Nederlander aanwezig. Vooral FDJ had de slag gemist met Thibaut Pinot. De Franse WorldTour-ploeg zou op vijftien seconden komen, maar konden het laatste gaatje niet dicht rijden.

Op de Côte de Lustin, het 5e klimmetje van de dag, zouden acht renners wegrijden met Gallopin, Benoot, Wellens, Teuns, Bakelants, Loic Vliegen, Amund Grondahl Jansen en Julien Simon. Op zestien kilometer plaatste Wellens zijn versnelling en niemand kon de Belg van Lotto Soudal volgen.

Wellens zou naar een voorsprong van meer dan één minuut uitlopen, waarna de achtervolgers voor plek twee reden. Gallopin zou op de Citadel van Namen wegrijden bij de anderen en zou als tweede over de streep komen. Simon won de sprint voor plek drie.