Pedersen wint eerste rit in Ronde van Denemarken

Casper Pedersen heeft de eerste etappe gewonnen in de Ronde van Denemarken. De 21-jarige Deen van Team Giant - Castelli bleef het peloton met zes seconden voor. Nacer Bouhanni kwam als tweede over de streep voor Phil Bauhaus. Pedersen is ook de eerste leider in de Tour of Denmark.

Zes renners kozen snel na de start voor de aanval: Florian Maitre (Direct Energie), Nicklas Bøje (Giant-Castelli), Mathias Krigbaum (ColoQuick CULT), Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg Bornholm), Andreas Kron (Riwal Platform) en Silas Clemmesen (nationale selectie). Ze zouden meer dan vijf minuten pakken op het peloton.

De zes werden onderweg verkeerd gestuurd door de organisatie. De jury neutraliseerde vijftien minuten de koers en werd daarna voortgezet. Op 35 kilometer was de vlucht over van de zes. Daarna probeerde Trek-Segafredo samen met Sunweb het peloton in waaiers te trekken, wat ook leek te lukken, maar de verschillende groepen kwamen weer samen.

Het leek een massasprint te worden, maar dat was buiten Casper Pedersen gerekend. De 21-jarige renner viel op vijf kilometer aan en zou knap stand houden op het peloton. Door de winst heeft de jonge Deen nu elf seconden voorsprong in het algemeen klassement op Bouhanni.