Uitslag FC Twente - VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft de uitstekende seizoensstart voortgezet. De promovendus onder leiding van Maurice Steijn zegevierde zaterdagavond in de Grolsch Veste op bezoek bij FC Twente: 1-2.

Het is voor het eerst sinds ADO Den Haag in 2008/09 dat een promovendus het seizoen met twee overwinningen begint. Voor de Limburgers was het zelfs nog wel langer geleden dat ze in de Eredivisie met twee zeges begonnen: in 1956/57 deden ze dat voor het laatst, een dikke zestig jaar terug dus.

Overigens scheelde het niet veel of Twente had na twee minuten al een voorsprong in handen, maar de paal stond de inzet van Marko Kvasina in de weg. Twintig minuten later haalde Venlo uit, dankzij een uitmuntende treffer van Vito van Crooy: 0-1. Na een mislukte actie van keeper Jorn Brondeel wist Jerold Promes nog voor rust de score te verdubbelen.

In de tweede helft slaagde alleen Tom Boere er namens Twente nog in wat terug te doen. Lennard Thy raakte in de slotfase nog de lat, waardoor Venlo de wedstrijd nog niet helemaal op slot gooide, maar een gelijkmaker voor de thuisploeg zat er niet meer in. Twente is het seizoen zo begonnen met twee nederlagen op rij.

FC Twente

1 - 2

VVV-Venlo

 60' Boere    23' Van Crooy
 41' Promes
 
 Gele kaart: Van der Heyden, Thesker, (FC Twente), Tissoudali, Van Crooy, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Siemen Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Brondeel
Ter Avest (v.d.Lely/6)
J.Andersen
Thesker
Trajkovski
Gjorgjev (Assaidi/63)
Holla
v.d.Heyden (Liendl/75)
F.Jensen
Kvasina
Boere
  Unnerstall
Rutten
Promes
Röseler
Janssen (Labylle/60)
Seuntjens
Post
Leemans
V.van Crooy (Dekker/90)
Thy
Tissoudali (Hunte/72)