Frank de Boer begint met ontluisterende nederlaag tegen Huddersfield Town

Frank de Boer kende zaterdagmiddag een ongelukkig debuut als hoofdtrainer van Crystal Palace. De coach verloor met 0-3 van Huddersfield Town. Het Nederlands getinte Palace begon met Jaïro Riedewald, Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah in de basis. Door een eigen goal van Joel Ward, keek de thuisclub al vanaf de 23e minuut aan tegen een achterstand.

Namens de promovendus was het Steve Mounie die vervolgens scoorde, en De Boer een volgende mentale opdoffer gaf. In de slotfase van de confrontatie bepaalde diezelfde Mounie de eindstand op 0-3.

"Dit is een valse start", zegt De Boer tegen Ziggo Sport. "Je hoopt natuurlijk het thuisvoordeel te benutten en te beginnen met drie punten. We begonnen vrij aardig, maar gaven het binnen vijftien minuten weg. Daarna kregen we weer wat controle, maar verzuimden we om de aansluitingstreffer te maken. Dan ga je risico nemen om alsnog dat doelpunten te maken en krijg je de 3-0 om je oren. Dat is helemaal zuur."

Het was duidelijk niet negentig minuten afzien voor De Boer. "Ik heb zeker goede, positieve punten gezien. Maar je moet negentig minuten geconcentreerd zijn. Dat waren we niet en daar betalen we de rekening voor. Het is de eerste wedstrijd, er was bij sommigen wat spanning. Dat is normaal. Het gaat zeker goedkomen."