Dylan Groenewegen wint op Champs-Élysées, Froome wint vierde Tour

Dylan Groenewegen heeft de laatste etappe in de Tour de France gewonnen. De sprinter van LottoNL-Jumbo was in de massasprint de snelste voor André Greipel. Chris Froome pakt voor de vierde de eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Bij de eerste passage van de Champs-Élysées voerde Sky het peloton aan. Daarna was het de beurt voor de eerste aanvallen. Yoan Offredo koos voor de eerste aanval, maar de renner van Wanty-Groupe Gobert raakte niet weg.

Later reden Daryl Impey (Dimension Data), Julien Vermote (Quick-Step), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin) en Alexey Lutsenko (Astana), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Imanol Erviti (Movistar), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) en Michael Schär (BMC). De tien zou twintig seconden pakken op het peloton, maar zou op tien kilometer van de streep worden gegrepen.

In de laatste ronde probeerde Dmitriy Gruzdev en Zdeněk Štybar maar beiden raakte niet weg en op twee kilometer was alles weer samen. In de sprint ging Groenewegen al vroeg aan, maar hield voldoende afstand op Greipel. Voor de Nederlander is het zijn eerste overwinning in een grote ronde.

Dylan Groenewegen wint op Champs-Élysées (Pro Shots / George Deswijzen)
Dylan Groenewegen wint op Champs-Élysées (Pro Shots / George Deswijzen)