Titelverdedigster Muguruza in twee sets naar achtste finales

Tennisster Garbiñe Muguruza heeft zich op Roland Garros voor de achtste finales geplaatst. De Spaanse titelverdedigster, in Parijs als vierde geplaatst, gaf de Kazakhse Yulia Putintseva één set de illusie dat er wat te halen viel, maar daar bleef het bij: 7-5, 6-2.

De nummer acht van de plaatsingslijst, Svetlana Kuznetsova, had het een stuk moeilijker met de Chinese Shuai Zhang (WTA-34). Zhang gaf Kuznetsova bijzonder goed partij en dwong de Russische tot het spelen van een heuse marathonpartij van dik drie uur. Toch sleepte Kuznetsova de zege uiteindelijk uit het vuur: 7-6 (5), 4-6, 7-5.

Venus Williams, tiende op de plaatsingslijst, knikkerde Elise Mertens genadeloos uit het toernooi. De Belgische was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van Richel Hogenkamp, maar had tegen Williams nauwelijks kans: 6-3, 6-1. De als dertiende geplaatste Française Kristina Mladenovic had het bijzonder moeilijk met Shelby Rogers, maar na een lange derde set wist ze de Amerikaanse van zich af te slaan: 7-5, 4-6, 8-6.

Caroline Wozniacki begon prima aan haar duel met CiCi Bellis, de Amerikaanse tiener die de Nederlandse dames Quirine Lemoine en Kiki Bertens versloeg. De Deense nummer elf van de plaatsingslijst won de eerste set, maar stevende in set twee op verlies af toen de wedstrijd door de invallende duisternis gestaakt werd.