Traoré hoopt op Chelsea: "Maar dat bepaal ik niet"

Bertrand Traoré heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax gespeeld. De aanvaller gaat voor zijn kansen bij Chelsea.

In Londen kon Traoré dit seizoen niet op speelminuten rekenen, waardoor een tijdelijke overstap naar Ajax het beste leek voor beide partijen. Het huurcontract van de buitenspeler loopt deze zomer af, waardoor hij vertrekt bij Ajax.

Het is echter nog de vraag of hij terugkeert naar Chelsea. "Ik hoop dat ik daar kan terugkeren, maar ik ben niet degene die dat bepaalt", vertelde Traoré in gesprek met De Telegraaf. "Mourinho liet mij twee jaar geleden debuteren in de Europa Cup bij Chelsea. Nu stond ik tegenover hem. Hij kwam na de finale nog naar me toe."

De aanvaller is toe aan een nieuw avontuur, maar heeft het naar zijn zin gehad in Amsterdam. "Ik heb een prachtig jaar gehad bij Ajax. We hebben deze finale verloren, maar we hebben het tot aan de finale geweldig gedaan met deze ploeg. We speelden altijd om aan te vallen", aldus Traoré.

Het is dus nog niet duidelijk in welk shirt Traoré volgend seizoen speelt. Olympique Lyon zou hem graag permanent willen overnemen, maar tot een akkoord kwam het nog niet.