LottoNL lette niet op in Giro, maar vond het 'schitterend'

Ploegleider Addy Engels van LottoNL-Jumbo zorgde na de derde etappe van de Giro d'Italia voor wat opmerkelijke uitspraken. Vooral een gebrek aan oplettendheid en kennis van het parcours leek opvallend voor de ploeg van Steven Kruijswijk, die hoopt een gooi te doen naar de eindzege.

Alles en iedereen had het er al zeker een dag over: waaiers in de slotfase van de etappe en dus moet je bijzonder scherp zijn en voorin mee blijven draaien. Het had alles weg van pure chaos, maar daar leek Engels volledig overheen gekeken te hebben. "Als je in het routeboek kijkt denk je dat het een simpel massasprintje wordt, maar ineens ontplofte de hele boel", klonk hij verrast over datgene waar het hele peloton op zat te wachten. 

Ondanks dat LottoNL de slag miste - vooral Quick-Step deed het uitstekend - vond Engels het allemaal mooi. "Het was schitterend om te zien en als renner is het ook schitterend om mee te maken als je in de goede groep zit. Op belangrijke momenten zaten we weer op de goede plek, dus we zijn goed vertrokken in de Giro", aldus de ploegleider. 

Renner Victor Campenaerts leek wat meer opgelet te hebben. "Iedereen wist dat het zo'n twaalf kilometer voor de finish kritiek zou worden. We zaten redelijk goed vooraan, maar net niet goed genoeg om met de eerste groep mee te zitten. Maar van de klassementsmannen was alleen Bob Jungels wel mee en hij pakt nu tien seconden, maar met Steven's kwaliteiten bergop liggen wij daar niet wakker van", aldus de Belg.