Nieuwe tactische zet Wenger: "In 20 jaar nog nooit gedaan"

Arsenal hield maandagavond met veel moeite drie punten over aan het duel met Middlesbrough. Arsène Wenger toverde een nieuwe tactiek uit zijn hoed. Na een slechte reeks van Arsenal koos de Fransman ervoor om zijn tactiek om te gooien. Wenger stuurde zijn team met drie verdedigers het veld in. Iets dat hij volgens hem nog nooit heeft gedaan bij Arsenal.

"Het was inderdaad voor het eerst in twintig jaar dat ik dat heb gedaan", vertelde Wenger na afloop tegenover diverse media. "Maar zelfs op mijn leeftijd kun je nog altijd veranderen. Soms helpt het om een team zonder vertrouwen te laten focussen op iets nieuws. Na de drie tegentreffers tegen West Bromwich Albion en Crystal Palace vond ik het noodzakelijk."

Lang zag het er naar uit dat Arsenal punten ging verspelen tegen Middlesbrough, maar Mesut Özil bezorgde zijn ploeg de drie punten. Hierdoor blijft Arsenal uitzicht houden op de top vier, al wordt dat wel een lastig verhaal.

"Het is nog steeds mogelijk. We weten wel dat het erg lastig gaat worden, maar we moeten er met zijn allen voor gaan", aldus Wenger. Arsenal bezet momenteel de zesde plek in de Premier League en staat zeven punten achter op nummer vier Manchester City.