Weergaloze inhaalrace levert Leclerc Formule 2-zege Bahrein op

Charles Leclerc heeft zondag op het circuit van Bahrein de sprintrace in de Formule 2 gewonnen. De 19-jarige Monegask deed dat na een weergaloze inhaalrace, nadat hij halverwege een pitstop maakte.

Na zijn derde plek in de hoofdrace van zaterdag mocht Formule 2-debutant en GP3-kampioen Leclerc zondag van plek zes vertrekken. Polesitter Nobuharo Matsushita moest door mechanische pech vanuit de pitstraat vertrekken, waardoor Luca Ghiotto in feite de pole overnam. Hij kende echter geen beste start en Alexander Albon nam de leiding over. Terwijl Leclerc opstoomde naar de derde plaats pakte Ghiotto de leiding over, waarna Norman Nato na een duel met Oliver Rowland in de grindbak belandde: einde race en de safety car kwam de baan op.

Na de herstart verschalkte Leclerc Albon al gelijk en na een derde van de race pakte de Monegask ook leider Ghiotto. Artem Markelov, de winnaar van zaterdag, dook ondertussen de pit in voor verse banden, iets wat niet verplicht is in de sprintrace. Leclerc kreeg te horen dat hij voor 'plan B' moest gaan en dat werd al snel duidelijk: hij moest zijn mediumbanden volledig verbruiken en sloeg zo een gat van tien seconden na veertien van de 23 ronden. 

Op dat moment kwam Leclerc naar binnen voor nieuwe, zachte banden, wat hem terugwierp naar de veertiende plek, bijna 25 seconden achter de nieuwe leider Rowland. Met acht ronden te rijden begon vervolgens een inhaalrace die zijn weerga niet kende. Als een warm mes door de boter sneed de Monegask door het veld, waarbij men hem hooguit een bocht of twee af kon houden. Met twee ronden te rijden waren leiders Ghiotto en Rowland in beeld en ook die hadden geen schijn van kans tegen Leclerc en zijn verse banden. 

De rijder van Prema reed zo overtuigend naar de overwinning, voor Ghiotto en Rowland. Nyck de Vries vertrok als tiende, kende een bijzonder moeizaam begin van de race, maar herstelde zich uitstekend en eindigde op een knappe zesde plek.