AC Milan definitief in Chinese handen

AC Milan heeft een nieuwe eigenaar. Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse grootmacht na ruim dertig jaar van de hand gedaan.

Milan was de laatste tijd eigendom van Fininvest, een investeringsmaatschappij van Berlusconi. Vorig jaar werd al een akkoord bereikt met Rossoneri Sport Investment Lux, maar die partij deed eind maart een verlaagd bod op de club. Berlusconi ging daar niet mee akkoord.

Nu zijn dus alsnog de handtekeningen op papier gezet. AC Milan valt voor zo'n 740 miljoen euro in Chinese handen. Met dat bedrag wordt ook de schuldenlast van zo'n 220 miljoen euro afbetaald. Rossoneri Sport Investment Lux heeft 99,93 procent van alle aandelen van de club overgenomen.

Met de nieuwe eigenaar hoopt AC Milan terug te keren aan de Italiaanse top. De club die in 2011 voor het laatst de scudetto won, draait de laatste jaren mee in de subtop van de Serie A. In de periode van Berlusconi, die sinds 1986 eigenaar was, werd Milan acht keer landskampioen en vijf keer winnaar van de Europacup 1/Champions League.

AC Milan definitief in Chinese handen (Pro Shots / Insidefoto)
AC Milan definitief in Chinese handen (Pro Shots / Insidefoto)