Ubisoft verbetert DLC-plannen voor Watch Dogs 2

Ubisoft heeft de DLC-plannen voor Watch Dogs 2 aangepast. Hierdoor worden er multiplayermodi gratis voor spelers, in plaats dat je daarvoor had moeten betalen.

De DLC 'No Compromise' komt 18 april uit op PlayStation 4 en 18 mei op Xbox One en pc. Naast verhaalmissies waarin hoofdrolspeler Marcus het tegen de Russische mafia moet opnemen zouden daar ook enkele nieuwe multiplayermodi worden toegevoegd. De modi worden gezamenlijk 'Showdown' genoemd. Ubisoft heeft nu besloten Showdown 17 april gratis beschikbaar te stellen. De reden is eigenlijk best eenvoudig: op deze manier vermijden ze een tweedeling tussen de community en zorgen ze ervoor dat zo veel mogelijk mensen de nieuwe modi gaan spelen, zodat het drukker is op de servers.

Ubisoft gaat in plaats van Showdown speciale kleding die je nieuwe vaardigheden geven. Er worden ook nieuwe wagens, nieuwe niet-dodelijke wapens en singleplayer time-trials toegevoegd in de wel betaalde DLC No Compromise.

Showdown bestaat uit drie modi die zich afspelen in vijftien locaties in het spel. Twee tegen twee speel je in:

  • Steal the HDD
  • Doomload, een soort King of the Hill match
  • Erase/Protect the Servers: Domination-achtige match

Ubisoft heeft ondertussen ook een gratis update aangekondigd waarin je met vier spelers de stad kunt verkennen. Deze update voor Watch Dogs 2 komt in juni uit.