ProRail was van plan overweg op te heffen

Spoorbeheerder ProRail wil de spoorwegovergang bij Harlingen, waar maandag twee mensen omkwamen, opheffen. ProRail was hierover in gesprek met de eigenaar van de grond waarop de onbewaakte overgang ligt.

Op deze overweg zijn vamorgen twee doden gevallen doordat de auto waarin ze zaten in botsing kwam met een trein. De slachtoffers zouden volgens de politie deel uitmaken een schooluitje naar een nabijgelegen boerderij om lammetjes te bekijken. Het is nog niet bekend of de slachtoffers kinderen zijn.

De auto werd volgens de politie een stuk meegesleurd. Het ongeval gebeurde op een onbewaakte overweg op particulier terrein. Er waren geen slagbomen, maar wel waarschuwingslichten.

Het plan is om de overweg helemaal weg te halen en een parallelweg aan te leggen zodat de boer zijn boerderij kan bereiken, zei een woordvoerster.

ProRail besloot hiertoe nadat in februari ook al een ongeluk was geweest op deze overgang. Toen vielen er geen gewonden.

Directeur Pier Eringa van ProRail liet namens het bedrijf weten diep geschokt te zijn door het ongeval en betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.

ProRail was van plan overweg op te heffen
ProRail was van plan overweg op te heffen (Foto: ANP)