Benzema heeft waarschuwing voor toptalent Mbappé

Karim Benzema hoopt dat Kylian Mbappé niet te vroeg besluit over te stappen naar een Europese grootmacht. De aanvaller spreekt uit ervaring. De pas 18-jarige Mbappé verkeert momenteel in een bloedvorm bij AS Monaco. De jonge aanvaller wordt gelinkt aan verschillende Europese topclubs en Real Madrid zou zelfs 110 miljoen euro hebben geboden. Benzema hoopt dat Mbappé geen overhaaste beslissing maakt.

Benzema maakte zelf op jonge leeftijd de overstap van Olympique Lyon naar Real Madrid. Hij had tijd nodig om zijn plek te veroveren, maar is inmiddels al jaren een onomstreden kracht. "Bij grote clubs is het heel moeilijk voetballen. Ik kwam bij Real Madrid toen ik 21 was. Ik had bij Olympique Lyon al veel betekend, maar toen ik hier kwam voelde dat als een klap in mijn gezicht. Mijn eerste jaar was ongelooflijk zwaar", zegt Benzema tegen RMC.

"Ik heb Mbappé eerlijk gezegd nog nooit zien voetballen, maar ik heb gehoord dat hij een fenomeen is. Ik hoop dat hij beetje bij beetje een glansrijke carrière tegemoet gaat. Hij moet de stap niet te vroeg maken."