Marquez onder de indruk van Viñales: "Stap voor op de rest"

MotoGP-kampioen Marc Marquez is flink onder de indruk van misschien wel zijn grootste uitdager in het nieuwe seizoen: Maverick Viñales. De Spanjaard stapte over van Suzuki naar Yamaha, waar met het vertrek van Jorge Lorenzo een plek vrij kwam, en maakte in de wintertests grote indruk.

Viñales was in alle vier testsessies de snelste en in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Qatar was hij donderdag en vrijdag ook weer razendsnel. In de gecombineerde tijdenlijst prijkt Viñales op eenzame hoogte, een dikke halve seconde voor de rest. Marquez staat op die lijst derde en denkt dat het al een prestatie zou zijn als hij zondag bij zijn landgenoot in de buurt kan blijven.

"Als ik met hem een gat kan slaan naar de rest zou dat al sterk zijn", aldus Marquez. "We hebben nog wel wat dingen die we kunnen verbeteren en we moeten zien hoe de omstandigheden zullen zijn, maar eerlijk gezegd denk ik dat Maverick een stap voor ligt op alles en iedereen. We moeten in elk geval een manier vinden om op het podium te eindigen."

Andrea Iannone, die Viñales' zitje bij Suzuki overnam, is het met de regerend wereldkampioen eens. De Italiaan staat tweede op de gecombineerde tijdenlijst, maar zegt dat Viñales 'een heel ander verhaal' is. Viñales' teamgenoot Valentino Rossi kent vooralsnog geen beste week en kampt met de nodige problemen. "De rest van de rijders lijkt redelijk bij elkaar in de buurt te zitten qua snelheid, maar Maverick is simpelweg te snel voor iedereen."