Bendsneyder opnieuw snel tijdens privétest in Jerez

Opnieuw is Bo Bendsneyder een van de snelsten gebleken tijdens een privétest op het circuit van Jerez de la Frontera. Dit hebben goed geïnformeerde bronnen aan Racesport.nl laten weten.

De Nederlandse KTM-coureur en zijn teamgenoot Niccolò Antonelli waren de afgelopen drie dagen samen met een groot aantal andere Moto2- en Moto3-teams op de Zuid-Spaanse baan te vinden. Hier werkten ze aan de afstelling van hun motor voordat volgende week op hetzelfde circuit de eerste officiële test voor de twee klassen plaatsvindt. Bovendien reed het jonge duo voor het eerst met de nieuwe livery.

De 17-jarige Rotterdammer zette tijdens de driedaagse test maar liefst 192 ronden op de teller. Er werden officieel geen rondetijden bijgehouden, maar volgens de mannen van Racesport was de racer opnieuw bij de top te vinden. Bij eerdere testdagen was Bo de snelste van de aanwezige Moto3-coureurs. 

De ex-Rookie blikt terug op een 'zeer goed verlopen' driedaagse test. "We hebben veel ronden kunnen rijden en al met al was het een positieve test. De omstandigheden waren op de eerste dag niet ideaal. Er was weinig grip vanwege regenbuien in het weekend maar over het algemeen was het weer prima. We konden het gevoel met de motor verbeteren. We hebben veel verschillende dingen geprobeerd en dat ging erg goed. Volgende week kunnen we zien waar we echt staan ten opzichte van de rest van het veld. Het wordt leuk om de strijd met onze rivalen aan te gaan," aldus een optimistische Bendsneyder.

Van 8 t/m 10 maart zullen de Moto2- en Moto3-teams zich in Jerez verzamelen voor de eerste officiële test van het seizoen. Dan zal Bendsneyder kunnen zien hoe hij het doet ten opzichte van zijn concurrentie.