Brazilië wint met grote cijfers van Uruguay, Messi schiet Argentinië langs Chili

Brazilië heeft donderdagnacht een overtuigende overwinning geboekt op Uruguay. Het WK-kwalificatieduel eindigde in een 1-4. Het begin van Uruguay was veelbelovend. Binnen tien minuten kwam de ploeg op voorsprong door een treffer van Edinson Cavani. De aanvaller mocht vanaf de stip aanleggen en tekende voor de openingstreffer.

Het duurde echter niet lang voordat de Brazilianen met een antwoord kwamen. Het was Paulinho die de gelijkmaker voor zijn rekening kwam, waarna Brazilië op zoek kon naar de voorsprong.

Dat gebeurde in de tweede helft toen Paulinho opnieuw het net wist te vinden. Neymar deelde een kwartier voor tijd de genadeklap uit, waarna Paulinho in de slotfase zijn goede optreden met een derde treffer beloonde: 4-1.

Met de overwinning op Uruguay lijkt plaatsing voor het WK een kwestie van tijd te zijn voor Brazilië. De ploeg staat zeven punten voor op nummer twee Uruguay, dat op één punt gevolgd wordt door Argentinië.

Argentinië nam donderdag revanche op Chili. Door een benutte strafschop van Lionel Messi wonnen de Argentijnen met 1-0. In 2015 verloor Argentinië in de finale van de Copa America van Chili, toen de Chilenen in de beslissende strafschoppenserie scherper bleken dan de Argentijnen. Mede door de gemiste strafschop van Lionel Messi nam Chili de beker in ontvangst.

Donderdagnacht revancheerde Messi zich. De sterspeler van FC Barcelona mocht vroeg in de wedstrijd aanleggen vanaf de stip, en faalde dit keer niet. Hiermee schoot hij zijn ploeg op 1-0, wat direct de eindstand bleek.

Zo won Argentinië en doet het goede zaken met het oog op kwalificatie voor het WK. Door de overwinning stijgt de ploeg van Edgardo Bauza naar de derde plek. Chili bezit momenteel de zesde positie en moet flink aan de bak om twee plekken in te lopen en direct plaatsing voor het WK veilig te stellen. Messi juicht na zijn benutte strafschop. (PRO SHOTS/Action Images)
Messi juicht na zijn benutte strafschop. (PRO SHOTS/Action Images)