Milwall stunt tegen Leicester City in FA Cup, Manchester City op herhaling

Millwall heeft zaterdag een einde gemaakt aan het bekerseizoen van Leicester City. De ploeg uit de Championship won met 1-0 door een late treffer van Shaun Cummings.

Leicester City bevindt zich al maanden in zwaar weer en kreeg zaterdag een nieuwe klap te verwerken. De winnaar van de Premier League wist in de FA Cup niet te winnen van Millwall, waardoor het uit het bekertoernooi werd gegooid.

De ploeg van Claudio Ranieri had het lastig tegen de nummer zeven van de Leauge One. Zelfs toen de thuisploeg verder moest met tien man, slaagde Leicester City er niet in om de score te openen. Jake Cooper werd na vijftig minuten van het veld gestuurd toen hij voor de tweede keer op de bon moest.

De wedstrijd leek uit te lopen op een 1-1 gelijkspel, maar vlak voor tijd zorgde Shaun Cummings voor een stunt. De verdediger bleef rustig toen hij oog-in-oog kwam met Leicester-doelman Ron-Robert Zieler. Hiermee verzekerde hij zijn ploeg voor de volgende ronde van de FA Cup en stapelen de problemen zich verder op voor Leicester City.

Manchester City is in de achtste finale van de FA Cup niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Huddersfield Town. Daardoor wacht een replay voor City.

De Championship-club begon met Rajiv van La Parra, de oud-Heerenveen middenvelder, als verkapte linksbuiten. Huddersfield leek in de 27e minuut op voorsprong te komen toen Philip Billing het leder na een corner in het City-doel schoot. Omdat van La Parra buitenspel stond, ging het feestje niet door.

Geschrokken door de onverwacht sterke tegenstand van Huddersfield, zochten the Citizens via Sergio Agüero naar kansen. Die werden ook gevonden, omdat de Argentijn als vervanger van Gabriel Jesus het vuur uit zijn schenen liep. Na een diepe bal van Fernandinho vlak voor het rustsignaal, schoot Agüero te gehaast om doelman Joel Coleman te verontrusten.

Omdat beide partijen ook na de theepauze niet bij machte waren een doelpunt te scoren, bleef de brilstand op het scorebord staan. Daardoor mag Manchester City het in de FA Cup-replay proberen af te maken in eigen huis.

Ook Middlesbrough heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. De club won met 3-2 van Oxford United. Na de eerste helft zag het er naar uit dat Middlesbrough zich probleemloos voor de kwartfinale van het FA Cup-toernooi zou plaatsen. Het stond toen namelijk al 2-0 na een strafschop van Grant Leadbitter en een acrobatische inzet van Rudy Gestede.

In de tweede helft ging het echter bijna mis. De club van Marten de Roon, die op de bank zat. Christopher Maguire maakte met een intikker de 2-1 en een minuut later stond de gelijkmaker op het bord door een treffer van Toni Martínez. De Premier League-club maakte uiteindelijk echter korte metten met de derdedivisionist, dankzij een goal van Cristhian Stuani vlak voor tijd.