Racing Team Nederland uitgenodigd voor 24 Uur van Le Mans

De Automobile Club de l'Ouest, kortweg ACO, heeft de uitgenodigde teams voor de 85e editie van de 24 Uur van Le Mans bekend gemaakt. Onder de zestig teams is ook Racing Team Nederland. Daarnaast heeft de ACO ook de ingeschreven teams van het FIA World Endurance Championship (WEC) en European Le Mans Series (ELMS) bekend gemaakt.

In de LMP1 klasse zal Toyota dit jaar met drie auto's aan de start staan. Overige deelnemers in deze klasse zijn twee Porsche's en een auto van privéteam ByKolles Racing Team. Voormalig F1-coureur Robert Kubica zal één van de coureurs van ByKolles zijn.

In de LMP2 klasse zijn vijfentwintig teams uitgenodigd, waaronder Racing Team Nederland. Het team met Jan Lammers, Frits van Eerd en Rubens Barrichello zal deelnemen met een Dallara P217. Jeroen Bleekemolen is één van de coureurs van Keating Motorsports. Het Amerikaanse team neemt als enige deel met een Riley MK30 auto. De Chinese-Nederlander Ho-Pin Tung zal één van de auto's van Jackie Chan DC Racing besturen.

 

In de GTE Pro klasse zijn in totaal dertien teams uitgenodigd, waaronder fabrieksteams van Ford, Corvette, Porsche en Aston Martin. In GTE Am klasse zijn zestien teams uitgenodigd.

Deelnemers 24 Uur van Le Mans

Deelnemers FIA World Endurance Championship (FIA WEC)

Deelnemers European Le Mans Series (ELMS)