Siemerink moet vertrekken bij tennisbond

Jan Siemerink krijgt geen contractverlenging bij de Nederlandse tennisbond KNLTB. Een verschil van inzicht zorgt ervoor dat de technisch directeur per 1 maart werkloos is. Hij was verantwoordelijk voor het beleid gericht op top- en jeugdtennis. Omdat het opleiden van talenten sinds vorig jaar voornamelijk uitbesteed is aan tennisscholen was er minder werk voor Siemerink.

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB, legt het vertrek van Siemerink uit. "We zijn geen uitvoerder meer, maar regisseur. We hebben een andere aansturing nodig en daarover hebben we een verschil van inzicht. Dan moet je afscheid nemen van elkaar. Een lastig besluit, want Jan heeft een positieve bijdrage geleverd aan het tennis in Nederland."

Siemerink had graag willen blijven bij de KNLTB. Wel had hij al het bondscoachschap van de Davis Cup overgedaan aan Paul Haarhuis die het gaat combineren met de Fed Cup. "De afgelopen jaren heb ik me volledig en met heel veel plezier ingezet voor het Nederlandse tennis. De eerste stappen op weg naar verbetering zijn zeker zichtbaar. We hebben alleen een andere visie over de voortgang."