'Inter wil Van Ginkel huren van Chelsea'

Marco van Ginkel keert mogelijk in januari terug naar Milaan. De Nederlandse middenvelder, vorig jaar nog verhuurd aan PSV, staat op de rader van Internazionale.

Chelsea kan volgens Corriere dello Sport een telefoontje verwachten van Inter. De zesvoudig Oranje-international speelde dit seizoen door blessureleed nog niet voor Chelsea en zou de resterende maanden elders op huurbasis ritme op moeten doen. Van Ginkel speelde in het seizoen 2014/15 als contractspeler van Chelsea al een jaar op huurbasis voor AC Milan, de aartsrivaal van Inter. Hij kwam toen tot zeventien wedstrijden in de Serie A en maakte één goal.

Vorig seizoen bracht Van Ginkel voor de helft door bij Stoke City (zeventien duels, nul doelpunten) en voor de andere helft bij PSV (dertien wedstrijden, acht doelpunten). Vooral in Eindhoven maakte hij grote indruk en had hij een groot aandeel in de behaalde landstitel. PSV wilde hem daarom begin dit seizoen weer huren, maar speler en cub besloten dat hij in Londen zou herstellen van een blessure en daar voor zijn kans ging.

Of PSV ook deze transferperiode weer voor Van Ginkel gaat staat niet helemaal vast. Technisch directeur Marcel Brands heeft geïnformeerd bij zijn zaakwaarnemer, maar benadrukte onlangs nog dat PSV zelf nog moet bepalen of er plek is voor Van Ginkel. Met Andrés Guardado, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Siem de Jong en Bart Ramselaar zit de landskampioen bovendien al ruim in de middenvelders.