Matchfixing levert Albanese topclub mogelijk nog langere schorsing op

De Albanese topvoetbalclub Skenderbeu Korce hangt nog een langere schorsing voor alle Europese voetbalcompetities boven het hoofd. De club, al jaren dominant in Albanië, kreeg in juni te horen dat het dit seizoen niet mee mag doen in het Europese voetbal vanwege matchfixing.

Het onderzoek naar matchfixing door de Albanezen duurt nog altijd voort en het hoofd van de disciplinaire commissie van de UEFA, Emilio Garcia, heeft laten weten dat de schorsing van één seizoen slechts een voorlopige was. "Er wordt nog gepraat over de daadwerkelijke straf voor de club", vertelde Garcia. 

De schorsing van één jaar werd uitgedeeld vanwege het 'fixen' van twee kwalificatiewedstrijden in de Champions League en twee groepswedstrijden in de Europa League, allemaal in 2015. Het huidige onderzoek gaat over de betrokkenheid bij ongure zaken rondom maar liefst vijftig wedstrijden in de Albanese competitie. Voor veel doorgewinterde wedders zal dat wellicht geen grote verrassing zijn: de Albanese competitie staat vaak vol met rare bewegingen en patronen in de noteringen bij de wedkantoren.

Wanneer de UEFA een definitieve uitspraak doet is nog niet bekend.