Becker niet langer coach Djokovic

Boris Becker is niet langer de coach van tennisser Novak Djokovic. Dit nieuws maakte de Servische voormalig nummer een van de wereld bekend via Facebook. Met wie hij nu in zee gaat is nog niet bekend.

Djokovic liet weten: "Na drie zeer succcesvolle jaren hebben Boris Becker en ik samen besloten onze samenwerking te beëindigen. De doelen die we aan het begin van onze samenwerking gesteld hebben zijn behaald. Ik wil Boris bedanken voor zijn medewerking, teamwork en toewijding."

In de drie jaren met Becker won Djokovic zes van zijn in totaal twaalf Grand Slams en voltooide hij eerder dit jaar zijn Career Slam door ook Roland Garros te winnen. Ook had hij op dat moment alle vier titels in de grote toernooien tegelijk in bezit. Daarna ging het minder met de Serviër. Hij moest na een vroege uitschakeling de zege op Wimbledon aan Andy Murray laten en zag de Schot ook de Olympische Spelen winnen. De titel op de US Open ging naar Stan Wawrinka, terwijl Djokovic ook nog zag dat Murray hem voorbijstak op de wereldranglijst. "Het is nu tijd om voor het komende seizoen nieuwe doelen te stellen."

Becker zelf gaf tegenover Sky toe dat hij en de 29-jarige tennisser uit elkaar waren gegroeid. De oud-toptennisser voegde eraan toe dat Djokovic daarnaast in het laatste half jaar van hun samenwerking minder hard getraind had dan ervoor. Toch kijkt hij terug op een geweldige periode die ze samen hebben beleefd. "Ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal komen in 2017, de nummer één-positie op de wereldranglijst zal heroveren en weer de meest dominante tennisser zal worden."